Asbestemmingen

0115 - 615400 24/7 bereikbaar

Na de crematie verzamelen wij zorgvuldig de as en doen deze in een asbus. Hierna is er een wettelijke bezinningsperiode van een maand. Tijdens deze periode blijft de as in onze algemene nis. De bezinningsperiode is bedoeld om u de tijd te geven voor het kiezen van een asbestemming. Omdat het voor u moeilijk kan zijn dat de as een maand in het crematorium moet blijven, geven wij u de mogelijkheid om de urn tijdens deze periode te bezoeken. De urn wordt hiervoor in een speciale nis geplaatst, die afgesloten is met een glazen deurtje. Natuurlijk mag u hier bloemen bij leggen of eventueel een foto, wij maken dan het deurtje voor u open om de nis in te richten. U kunt de urn tijdens kantooruren bezoeken.

 

Urnen en andere asbestemmingen

Op het gebied van urnen is er enorm veel keuze in vormen, maten en materialen. Naast een urn kunt u ook (een deel van) de as in een herinneringssieraad bewaren. Maar ook een asbeeld of glazen object is mogelijk. Daarnaast kunt u de as ook laten verstrooien. 

 

Meer informatie?

Kortom er is veel mogelijk. Onze medewerkers geven u graag meer informatie. Zij hebben veel ervaring met verschillende soorten asbestemmingen en kunnen u ook voorbeelden laten zien. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.