Graven en asbestemming

0512 - 366360 24/7 bereikbaar

Als u kiest voor begraven dan is het ook mogelijk om vanuit de aula na de plechtigheid uit te worden gedragen naar de begraafplaats Wâldhôf. Of u kunt de afscheidsdienst in onze aula houden, maar op een andere begraafplaats worden begraven.

Wat is er mogelijk met de as?

Na de crematie verzamelen wij op een zorgvuldige manier de as. Er volgt een bezinningsperiode van één maand. U kunt dan rustig nadenken over wat u met de as wilt doen. Tijdens deze periode staat de as in de algemene nis. Deze ruimte kunt u niet bezoeken.

Crematorium Wâldhôf heeft verschillende mogelijkheden voor de asbestemming waar wij u graag over adviseren. Hieronder kunt u meer lezen over het verstrooien van de as of bijzetten van een urn in het columbarium van crematorium Wâldhôf.

Binnencolumbarium

Naast het crematorium ligt het binnencolumbarium, een muur met nissen waar u een (sier)urn neer kunt zetten. U kunt zelf een nis uitkiezen voor de urn. Het is ook mogelijk om bloemen, een foto of een ander persoonlijk accent in de nis van het binnencolumbarium te plaatsen. En als u dat wilt, dan kan de nis ook afgesloten worden met een glasplaat.

Meestal wordt de urn met de as weer in een sierurn geplaatst. We hebben een uitgebreide collectie sierurnen en adviseren u hier graag over. Op de sierurn kan een naamplaatje, maar er zijn ook modellen waarbij we de gegevens rechtstreeks kunnen laten graveren. Hier kan bovendien ook nog een persoonlijke gedicht of een tekstje bij. Bij keramische urnen wordt de tekst er direct op aangebracht door zeefdruk.U kunt het binnencolumbarium elke dag bezoeken op elk gewenst tijdstip. Als u een nis huurt, krijgt u van ons de toegangscode voor het columbarium. Deze kunt u doorgeven aan familieleden die ook de nis willen bezoeken.

Verstrooien van de as 

Een andere vorm van asbestemming is de as verstrooien. Crematorium Wâldhôf heeft twee eigen strooivelden hiervoor. Een algemeen strooiveld waar verstrooiingen plaatsvinden met of zonder aanwezigheid van nabestaanden, Daarnaast kunt u ook kiezen voor een persoonlijk strooiveld. Dit strooiveld is één vierkante meter en is te huren per vijf jaar. Hierop kunt u een gedenkteken met een zelfgekozen tekst laten plaatsen en bepaalt u wie hier verstrooid worden (een soort familieplek).

Wij kunnen ook voor u verzorgen dat de as op zee wordt uit gestrooid, des gewenst met aanwezigheid van familieleden, dit kan zowel op de Waddenzee als op de Noordzee

Vragen?

Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd bij onze medewerkers van het crematorium terecht.