Actueel

Monuta ’t Statenhuys verplaatst

Den Haag, 6 mei 2020 – Monuta ’t Statenhuys, het uitvaartcentrum aan de Statenlaan 78 in Scheveningen, verplaatst vanaf 1 mei 2020 haar activiteiten naar Den Haag en Voorburg. Monuta heeft de huur van het pand aan de Statenlaan opgezegd en zal de dienstverlening vervolgen bij Uitvaartcentrum Innemee in Den Haag en Monuta Van der Togt in Voorburg.

 

Meer dan alleen een uitvaart

Een bijzonder afscheid. Je kunt je er op voorbereiden. De uitvaartverzorgers van Monuta staan dag en nacht voor je klaar. Ook als iemand niet of elders verzekerd was. Maar wat zijn de eerste stappen die je zelf neemt na een overlijden van een dierbare en wat kan de uitvaartverzorger betekenen? We zetten het op een rij. 

Hospice Waterhof ontvangt waakmand van Monuta Helpt fonds

Den Haag, 24 december 2019 – Het Monuta Helpt fonds doneert aan de ruim 160 hospices in Nederland waakmanden voor het einde van het jaar. Ook Jack den Heijer uit Den Haag heeft aan hospice Waterhof een waakmand mogen overhandigen. Een waakmand is een mand die gevuld is met allerlei attributen die nabestaanden kunnen gebruiken voor henzelf of de stervende tijdens het waken. Zo zit er in de mand bijvoorbeeld een box om muziek af te spelen, geurkaarsen, een warme deken, kleurplaten voor de bezoekende kinderen of kleinkinderen en een notitieboekje. 

Uitvaartverzorger Tommy de Moor ontvangt Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg

Op 28 november 2019 ontvingen zeventien kandidaten van uitvaartorganisatie Monuta het diploma van het Nationaal Vak examen Uitvaartzorg (NaVU). Het is de tweede keer dat dit diploma werd uitgereikt door de NaVU voor nieuwe uitvaartverzorgers. Ook Tommy de Moor van Monuta Den Haag mocht dit diploma deze dag in ontvangst nemen.

Als het maar niet op een uitvaart lijkt

Shaiah en Robbie zijn onafscheidelijk. Een vrij jong stel. Artistiek, vrolijk. Ze staan midden in het leven. Maar helaas laat het leven Robbie in de steek. Hij weet dat hij niet lang meer heeft. Ze bellen uitvaartverzorger André de Bruijn. Met een goede reden. Hij vertelt over het bijzondere afscheid van Robbie.

Ik merk al aan de telefoon dat ik hier te maken heb met een bijzonder stel. En ik denk ook dat ik begrijp waarom ze per se naar mij vroegen. Ik sta namelijk met nogal een vrolijke foto online. Dat past goed bij wat zij zoeken voor de uitvaart.

Uitvaartwensen vastleggen: wat zijn de mogelijkheden?

Elke dag maken we keuzes in ons leven die meestal bij ons passen. Maar staan we wel eens stil bij de keuzes voor na ons leven? Wanneer je jouw uitvaartwensen vastlegt weet je dat het afscheid wordt vormgegeven zoals jij dit wilt. Daarnaast geeft het nabestaanden rust wanneer ze niet over bepaalde wensen hoeven na te denken. Maar welke wensen kun je allemaal vastleggen? Wij zetten er een aantal op een rij.

Monuta Helpt: Nieuw orgel voor woonzorgpark Loosduinen

Op vrijdagavond 27 september jongstleden is in het WoonZorgPark Loosduinen op feestelijke wijze een nieuw orgel in gebruik genomen. De aanschaf ervan is mogelijk gemaakt door vele donaties van (oud-)bewoners, familieleden, de Stichting Vrienden van het WoonZorgPark Loosduinen en het Fonds “Monuta Helpt”. Monuta André de Bruijn heeft op deze avond de donatie van € 2.500,- uitgereikt.

Wat vergeten we na een uitvaart?

Tijdens een uitvaart denk je wel aan iets anders, dan aan je paraplu. Een uitvaart is vaak een gelegenheid waarbij de gasten emotioneel ‘vol’ zitten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er na afloop wel eens spullen achterblijven, zoals… slippers of een paraplu.

Benieuwd naar wat er zoal achterblijft, deed Monuta een inventarisatie onder haar medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor de voorbereidingen en nazorg van uitvaarten. Zij lopen na een uitvaart altijd een rondje door de ruimte, als de gasten net weg zijn. Vaak blijft er wel iets achter.