Wijndaelercentrum ontvangt een donatie van Monuta Helpt

Op dinsdag 26 maart heeft ambassadeur André de Bruijn namens Monuta samen met bestuursvoorzitter Anita Witzier van Monuta Helpt een cheque van 5.000 euro uitgereikt aan Wijndaelercentrum.

Het feestelijke diner dansant voor de bewoners en hun mantelzorgers wordt door de bekende musical zangeres Mariska van Kolck muzikaal ondersteund. Na het voorgerecht loopt de spanning op want niemand minder dan Koningin Maxima is gevraagd een woordje te spreken (of was het toch een look alike?). Dan wordt eerst de cheque van €5000 door Anita Witzier, bestuursvoorzitter van Monuta Helpt en ambassadeur André de Bruijn uitgereikt. En als klap op de vuurpijl volgt daarna nog een extra cheque van € 500 voor het winnen van de extra prijs voor de aanvrager van het kwartaal. 

Met de donatie van Monuta Helpt wordt het mogelijk gemaakt apparatuur in de keuken van Wijndaelercentrum aan te schaffen of te herstellen, waardoor er meer ingespeeld kan worden in de behoefte van restaurantbezoekers.

In september 2018 heeft Florence Wijndaelercentrum een restaurant geopend voor mensen met onder andere een dementie.  Leerlingen van de horeca vakschool Mondriaan organiseren onder supervisie diners voor de bewoners en hun mantelzorgers. Er wordt met verse producten in het restaurant gekookt. 

Het restaurant is een uniek samenwerkingsverband met een horeca vakschool, koks in opleiding en een praktijkschool. De leerlingen kunnen wat ze op school leren direct in de praktijk tot uitvoering brengen en hun ervaring met ouderen delen op school. Op deze manier kan er optimaal worden ingespeeld op de belevingswereld van kwetsbare ouderen.