Islamitische uitvaart

070 - 360 39 05 24/7 bereikbaar

Onze (multiculturele) uitvaartverzorgers in Den Haag hebben ervaring met islamitische uitvaarten. Zij weten de verschillen tussen de verscheidene stromingen en houden hier rekening mee.

Rituele wassing

Uitvaartcentrum Innemee in Den Haag heeft een speciale ruimte waar de rituele wassing voor de islamitische begrafenis kan plaatsvinden. Maar u kunt er ook voor kiezen om deze in de moskee uit te voeren. U mag de rituele wassing zelf uitvoeren, samen met familie en vrienden. Als de overledene na drie keer wassen nog niet rein is gaan de wassingen door, net zo lang totdat u vindt dat de overledene rein is. Na de wassing wordt de overledene in een Kafan (katoenen lijkwade) gewikkeld. Als u wilt, besprenkelt u de Kafan met musk.

Islamitische begrafenis

Onze uitvaartverzorgers in Den Haag zijn bekend met islamitische uitvaarten en het islamitische gebruik om de overledene zo snel mogelijk te begraven. Dit kan bij voorkeur zonder kist. Wij hebben hier alle respect voor en proberen dit zo snel mogelijk uit te voeren.

Islamitisch gedeelte op begraafplaats Oud Eik en Duinen

In 1979 was Oud Eik en Duinen in Den Haag één van de eerste begraafplaatsen in Nederland die een speciaal gedeelte van de begraafplaats reserveerde voor moslimgraven. In 2007 is er een nieuw gedeelte bij gekomen waar plaats is voor ongeveer 550 graven. Het algemene moslimgedeelte is gereserveerd voor Soennieten, de resterende graven voor Ahmadiyya en andere stromingen. Het grafrecht voor deze graven wordt uitgegeven voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat de graven altijd blijven bestaan.

Natuurlijk zullen wij u voor, tijdens en na de plechtigheid u bijstaan. De dagen na het overlijden zijn vaak al moeilijk genoeg. Uw gedachten zijn ergens anders, terwijl er zoveel geregeld moet worden. Wij zijn er als u ons nodig heeft! Heeft u vragen over wat wij voor u kunnen betekenen bij een islamitische begrafenis in Den Haag? Neem dan gerust contact met ons op via 070 - 360 39 05, wij beantwoorden graag uw vragen.

Waarom Monuta Den Haag?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken
  • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant

Werkgebied

Den Haag, Rijswijk, Scheveningen