Surinaamse uitvaart

070 - 360 39 05 24/7 bereikbaar

Onze uitvaartverzorgers in Den Haag zijn bekend met de rituelen en tradities van een Surinaamse begrafenis, zoals bijvoorbeeld de uitbundige rituelen van een Creoolse begrafenis. Bij Monuta krijgt u de ruimte en de mogelijkheid om de uitvaart volgens de Surinaamse gewoonten vorm te geven. Wij respecteren uw wensen.

Rituelen

Bij een Surinaamse begrafenis in Den Haag zorgen wij ervoor dat de overledene ritueel gewassen wordt door een aflegvereniging. U bepaalt zelf welke aflegvereniging wij voor u regelen. De vereniging zorgt er ook voor dat het lichaam (tijdelijk) gebalsemd wordt. Hierdoor is het lichaam vier dagen zonder koeling te bewaren. De avond voor de begrafenis houden de familieleden een dodenwake. Hier zijn wij uiteraard niet bij aanwezig. Wij geven u alle ruimte om de gebruikelijke rituelen uit te voeren.

Surinaamse begrafenis in Den Haag

Op de dag van de begrafenis stellen wij ons uitvaartcentrum beschikbaar voor een kleine plechtigheid. Daarna volgt de tocht naar de begraafplaats. Alle aanwezigen volgen dan zingend de kist. En bij de Creoolse gewoonten maken de dragers de swingende danspasjes om de kwade geesten op een dwaalspoor te brengen. Bij alle onderdelen van de uitvaart zorgen we ervoor dat alles verloopt zoals u dat wilt. Bij ons is bijna alles mogelijk en is niks te veel gevraagd.

Als u dit wilt, staan wij u voor, tijdens en na de plechtigheid bij. De dagen na het overlijden zijn vaak al moeilijk genoeg. Uw gedachten zijn ergens anders terwijl er zoveel geregeld moet worden. Wij zijn er als u ons nodig heeft. Heeft u vragen over een Surinaamse uitvaart in Den Haag? Neem dan gerust contact met ons op via 070 - 360 39 05, wij beantwoorden graag uw vragen.

 

Waarom Monuta Den Haag?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken
  • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant

Werkgebied

Den Haag, Rijswijk, Scheveningen