Den Haag en Scheveningen

Misschien denkt u wel: ‘Wat doet een kunstenaar/ontwerper als uitvaartverzorger bij Monuta?’ Ik zal het u proberen uit te leggen.

Tijdens mijn studie aan De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag heb ik mij ontwikkeld als creatieve denker. Ik studeerde aan de richting voor meubel- en productontwerp, ofwel Bachelor of Design. Hiervoor heb ik mij gespecialiseerd in de mens, zijn culturen en rituelen. Het thema afscheid heeft altijd centraal gestaan tijdens mijn onderzoeken en ontwerpen.

Een afscheid is meer dan een passende uitvaart regelen

Nu staat het thema afscheid centraal binnen mijn werk bij Monuta. Voor mij een eervolle taak waarbij mijn verbeeldingskracht van pas komt. Ik geloof door mijn visie als ontwerper en uitvaartverzorger dat een afscheid veel meer is dan een passende uitvaart verzorgen. Om mee te mogen denken aan een passend en persoonlijk afscheid is bijzonder waardevol. Met name de ontvankelijkheid van de familie door samen een, soms omschrijfbare, samenwerking aan te gaan om een passende uitvaart te realiseren.

Het gevoel dat nabestaanden mij het vertrouwen geven om vorm te geven aan hun afscheid is voor mij de ultieme vorm van kunst.