Begrafenis regelen

0570 - 620 490 24/7 bereikbaar

Nabestaanden vinden het vaak prettig als er een plek is om naar toe te gaan om de overleden dierbare te herdenken. De keuze voor een graf past daarbij. De uitvaartverzorgers van Monuta Wilco Leukenhaus helpen een passende begrafenis te regelen in Deventer.

Samen regelen we een begrafenis in Deventer

In de moeilijke periode na het overlijden van een dierbare zijn we er voor u. Samen zoeken we een laatste rustplek voor uw overleden dierbare. Wilt u een begrafenis regelen in de regio Deventer, dan vindt u in de omgeving onder meer de volgende begraafplaatsen.

  • Begraafplaats Steenbrugge: Begraafplaats Steenbrugge is een algemene begraafplaats. Eveneens is er een islamitisch gedeelte. Op de begraafplaats zijn er zowel algemene als particuliere graven aanwezig.
  • Begraafplaats Colmschate: Gelegen in de wijk Colmschate en midden in de woonwijken. Op de compacte begraafplaats vindt u particuliere graven.
  • Begraafplaats Ceintuurbaan: Midden in Deventer ligt de katholieke begraafplaats Ceintuurbaan. De begraafplaats heeft algemene- en particuliere graven.
  • Begraafplaats Tjoenerhof: Begraafplaats Tjoenerhof is een natuurbegraafplaats in de bossen van Diepenveen. De bijzondere ligging maakt dat u in alle rust, met het geluid van alleen maar vogels, bij uw overleden dierbare kunt zijn. 
  • Rooms Katholieke Kerkhof Schalkhaar: De Rooms Katholieke Kerkhof Schalkhaar is gelegen naast de kerk. Een verzorgde begraafplaats waar ook de gelegenheid is om een urnengraf te kiezen.
  • Algemene Begraafplaats Bathmen: Op de begraafplaats is een aula aanwezig waar u terecht kunt voor het organiseren van een afscheidsdienst, een koffietafel en als opbaargelegenheid.
  • Begraafplaats RK Kerkhof Lettele: Gelegen op loopafstand van de kerk ligt Begraafplaats RK Kerkhof Lettele.

Plechtigheid op elke gewenste locatie

Wilt u een begrafenis regelen in Deventer of omgeving dan is het mogelijk om de afscheidsdienst te houden in de kerk of kapel bij de begraafplaats. U vindt onder meer de volgende kerken in de omgeving van Deventer. In deze kerken kunt u ook terecht wanneer u niet gelovig bent.

  • Grote- of Lebuïnuskerk: ‘De Deventer toren’ staat midden in het centrum en is het ijkpunt van Deventer. De historische locatie leent zich goed voor een afscheid. U kunt in deze kerk ook terecht voor het organiseren van de catering of de condoleance.
  • Dorpskerk in Bathmen: De intieme sfeer, open inrichting en de mooie ligging maken het dat de Dorpskerk in Bathmen veel gekozen wordt voor een afscheidsdienst.
  • Dorpskerk in Diepenveen: De karakteristieke kerk is een herkenbaar punt in Diepenveen. Door de mooie ligging en sfeervolle uitstraling kunt u hier terecht voor dienst of bijeenkomst voorafgaand aan een begrafenis of crematie.

Wat kost een begrafenis?

De kosten van een begrafenis zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen. Tegenwoordig kost een begrafenis al gauw tussen de € 8.500,- en € 11.000,-. Bij een begrafenis krijgt u te maken met grafkosten. De kosten voor een graf verschillen per begraafplaats. In de grafkostenmeter kunt u opzoeken wat de kosten zijn voor de begraafplaats van uw keuze.

Particulier graf: voor een eigen plek

Bij een begrafenis in Deventer kunt u kiezen voor een particulier graf, koopgraf, huurgraf, eigengraf, of familiegraf. Allemaal termen waarmee hetzelfde wordt bedoeld. U kunt deze plek vaak vooraf uitkiezen en reserveren. Afhankelijk van de begraafplaats en de locatie biedt het graf ruimte aan één of meerder personen. Grafrechten koopt u voor een bepaalde periode af. Hiervoor hanteert iedere begraafplaats weer eigen tarieven en voorwaarden.

Algemeen graf: een gedeelde plek

Wanneer u de kosten voor de begrafenis laag wilt houden, dan is een algemeen graf een optie. In een algemeen graf liggen meerdere personen bij elkaar in één graf. Ze worden begraven op volgorde van overlijden en zijn doorgaans geen familie van elkaar. U krijgt van de begraafplaats een plek toegewezen. Algemene graven mogen na tien jaar door de begraafplaats jaar geruimd worden nadat de laatste overledene is bijgezet.

Heeft u nog vragen?

Er komt veel kijken bij het regelen van een begrafenis. De uitvaartverzorgers van Monuta Wilco Leukenhaus weten wat er mogelijk is in Deventer en omgeving. Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak via het telefoonnummer 0570 - 620 490  of per e-mail via deventer@monuta.nl