Crematie regelen

0570 - 620 490 24/7 bereikbaar

Veel nabestaanden weten niet wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een crematie. De eerste stap is het maken van de keuze tussen een begrafenis of crematie. Naast de mogelijkheden voor een crematie in Deventer kunnen wij u adviseren over de diverse crematoria waar een afscheid kan plaatsvinden. U bent vrij in de keuze om naar elk crematorium te gaan waar u wenst. Wilt u meer weten over het regelen van een crematie in Deventer? Neem dan gerust contact met ons op.

Crematorium Steenbrugge

Het crematorium in Diepenveen beschikt over twee aula’s. Bent u met een klein gezelschap? Dan kunt u gebruik maken van aula de Kade die geschikt is voor maximaal 30 personen. Met een groter gezelschap kunt u terecht in aula de Hanze waar plaats is voor 125 tot 130 personen.

Catering

Wilt u een crematie regelen in crematorium Steenbrugge dan zijn er volop mogelijkheden voor een goed verzorgde koffietafel in warme, sfeervolle ontvangkamers. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Asbestemmingsmogelijkheden

Na de crematie verzamelen de medewerkers van het crematorium op een zorgvuldige manier de as. Daarna is er een zogenaamde bezinningsperiode van een maand voor de nabestaanden. Zij kunnen dan rustig nadenken over wat ze met de as willen doen. De as staat tijdens deze periode in de algemene nis van het crematorium. Deze ruimte kunt u niet bezoeken. Een maand na de crematie kunt u over de as beschikken. Crematorium Steenbrugge heeft een strooiveld op de naastgelegen begraafplaats waar de as van uw overleden dierbare uitgestrooid kan worden. U kunt ook voor een urnengraf kiezen of om de as bij te zetten in het columbarium.

Welke mogelijkheden zijn er nog meer?

Naast het verstrooien van de as of bijzetten in het columbarium zijn er nog meer mogelijkheden om een persoonlijke herinnering te creëren. Op Uitvaartwinkel.nl vindt u voorbeelden van urnen en assieraden en kunt u ook direct een herinneringsproduct bestellen.

Waar neemt u afscheid?

De crematieplechtigheid hoeft niet per se in het crematorium plaats te vinden. Wilt u liever thuis afscheid nemen, in een kerk of op een andere locatie in Deventer of omgeving? Dat kan! Monuta Wilco Leukenhaus denkt graag met u mee. Samen zorgen we voor een passend afscheid.

Wat kost een crematie?

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen. Kiest u bijvoorbeeld voor een spaanplaten of eiken uitvaartkist? Wilt u koffie met cake of mag dit een uitgebreide lunch zijn? Wilt u een advertentie laten plaatsen of niet? Tegenwoordig kost een crematie tussen de € 6.000,- en € 9.000,-. Graag helpen wij u bij het regelen van een uitvaart in Deventer. Binnen 24 uur ontvangt u een overzichtelijke kostenbegroting.

Heeft u nog vragen?

Er komt veel kijken bij het regelen van een crematie. De uitvaartverzorgers van Monuta Wilco Leukenhaus, weten wat er mogelijk is in de omgeving van Deventer en helpen u graag om op een creatieve manier een crematie te regelen. Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak via het telefoonnummer 0570 - 620 490 of per e-mail via deventer@monuta.nl