Contact

Monuta Eindhoven

Felix Timmermanslaan 2
5644 RN
Eindhoven

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een natura-uitvaartverzekering en een uitvaartverzekering die geld uitkeert?

Met een natura-uitvaartverzekering verzekert u een aantal producten en diensten, zoals de kist en het werk van de uitvaartverzorger. Op het moment dat u overlijdt, worden deze producten en diensten geleverd, ongeacht wat de kosten hiervan dan zijn. Met een Uitvaartverzekering in Geld (kapitaalverzekering) verzekert u een geldbedrag. Dit wordt na uw overlijden aan de begunstigden uitgekeerd. Van dat geld kunnen zij de uitvaart betalen. Uw verzekeringsadviseur kan u vertellen welke verzekeringsvorm het beste past bij uw situatie.

Kan ik bij Monuta Sol een uitvaartverzekering afsluiten?

Ja, we hebben verschillende mogelijkheden om een regeling te treffen voor de kosten van uw uitvaart. Heeft u een uitvaartverzekering bij een andere uitvaartverzekeraar, ook dan kunt u gewoon contact opnemen met Monuta. U kunt ons altijd bellen en wij zorgen dat alle zaken inzake de verzekering worden afgewikkeld. 

U kunt ook gebruik maken van het uitvaartcentrum Monuta Sol als u de uitvaart door een andere uitvaartverzorger laat verzorgen. 

Kijkt u voor meer informatie op www.monuta.nl/uitvaartverzekeringen of neem contact op met ons Service Center Consumenten op telefoonnummer 0800 - 022 22 92 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur). 

Ik heb te horen gekregen dat ik niet lang meer zal leven en wil graag mijn uitvaart voorbespreken, kan dat?

Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u advies te geven over uw uitvaart. Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een (vrijblijvende) afspraak met één van onze uitvaartverzorgers.

Moet een kist altijd van hout zijn of zijn er alternatieven?

Naast de traditionele eikenhouten kisten zijn er kisten van populieren en ayoushout. Tegenwoordig worden er ook kisten gemaakt van plaatmateriaal, zowel met als zonder fineerlaag. Een alternatief voor een houten kist is een kist van gevlochten pitriet.

Is het mogelijk om mijn wensen betreffende mijn uitvaart vast te leggen?

Ja, u kunt u wensen vastleggen in Monuta Uitvaartwens. Dit kan digitaal op www.monuta.nl/uitvaartwens of u vraagt een formulier op bij ons. Wilt u dieper op de vormgeving en/of kosten ingaan of heeft u hulp nodig bij het invullen van het wensenformulier, neemt u dan gerust contact op met Monuta Sol.

 

Welke bestemming kan ik de as geven?

U kunt de as bewaren of verstrooien. Als u kiest voor bewaren, dan kunnen bijvoorbeeld de asresten in een sierurn in het columbarium (urnenmuur) van het crematorium worden bijgezet. Een andere mogelijkheid is om de urn in een klein graf te plaatsen op een begraafplaats. U mag de urn echter ook mee naar huis nemen en daar bewaren. Daarnaast kunt u een deel van de as bewaren in speciaal daarvoor ontworpen sieraden. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om de as in te bewaren. Wij ontvangen u graag in ons uitvaartcentrum om u persoonlijk te adviseren bij het uitzoeken van een tastbare herinnering aan uw dierbare. Kijkt u ook op www.uitvaartwinkel.nl voor meer informatie. 

Kiest u voor het verstrooien van de as, dan kunt u dit (laten) doen op een speciaal strooiveld bij het crematorium. Er zijn ook speciale boottochten en vluchten voor het verstrooien van de as.

Mag ik de overledene zelf verzorgen?

U mag de overledene zelf, of samen met de uitvaartverzorger, wassen en kleden. Samen met een aantal andere handelingen noemen we dit de laatste verzorging. U kunt er ook bij aanwezig zijn en alleen toekijken. Het zelf verzorgen van de overledene kan steun bieden in het rouwverwerkingsproces. In bepaalde culturen is het heel gebruikelijk dat nabestaanden de overledene zelf de laatste verzorging geven.

Wat moet ik doen als iemand overlijdt?

In eerste instantie belt u met de huisartsenpost, deze kunt u dag en nacht bereiken. De huisarts komt zo snel mogelijk om de dood vast te stellen en maakt een officiële verklaring van overlijden. Deze verklaring heeft u nodig om aangifte van overlijden te doen bij de burgerlijke stand.

Vervolgens kunt u de naaste familie op de hoogte stellen. Als u dat heeft gedaan, belt u een uitvaartverzorger. Voor het melden van een overlijden is Monuta dag en nacht bereikbaar via telefoonnummer 0800 - 023 05 50 (gratis). In overleg met u regelen en verzorgen wij de uitvaart, geheel volgens uw wensen.