Sence, verhalend verwerken

Als iemand overlijdt, komen er allerlei verhalen boven. Verhalen die eer doen aan de overledene, verhalen die een grimas of een glimlach op het gezicht toveren. Door aandacht te besteden aan deze verhalen, dient het afscheid twee doelen; een persoonlijk laatste eerbewijs en een eerste stap op weg naar rouwverwerking. Ik begeleid, stel vragen, ga met de nabestaanden op zoek naar een sfeervol, passend afscheid.

Door met jullie in gesprek te gaan en te luisteren naar wat jullie zeggen, kan ik op zoek naar de verbinding tussen alle anekdotes en alle wensen. Vaak past daar een symbool bij, iets dat alles zeggend is over de overledene. Met al die wensen, vragen en verzoeken ga ik aan de slag om een mooie dienst samen te stellen. Want een goed afscheid is ook een nieuwe herinnering en vormt zo een eerste stap in het rouwproces. Zo ontstaat een betekenisvol afscheid.

Wanneer u te maken krijgt met een overlijden, helpt de uitvaartverzorger u bij de praktische zaken. Ik begeleid u bij het vormgeven van de inhoud van de afscheidsdienst. In dat geval noemt men mij een woorddienstbegeleidster of een afscheidsspreker.

Kijk voor meer informatie op de website van Sence, verhalend vertellen: www.verhalendvertellen.nl.