Uitvaartverzorger

Mijn naam is Berendjan Endedijk. Ik werk als uitvaartondernemer voor Monuta in de regio Kampen, Zwartewaterland en Staphorst. Ik ben in Kampen geboren en getogen. Na vijftien jaar in een lokale bouwmarkt in Kampen te hebben gewerkt, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zoekend naar meer zingeving in mijn leven, ben ik in contact gekomen met mensen in de uitvaartwereld. Gedreven door hun verhalen en passie ben ik begonnen met de opleiding tot uitvaartbegeleider. Tijdens deze opleiding kwam ik met alle aspecten uit het vak in aanraking. Steeds meer ging ik mij thuis voelen en kwam ik erachter dat ik in de periode van verlies en afscheid veel voor nabestaanden kan betekenen. Zingeving is daarbij voor mij een drijfveer geworden om bij te dragen aan een waardig en respectvol afscheid.

Gevormd

Ik kom uit een gezin van vijf kinderen. Mijn zus is helaas overleden. Dit verlies heeft binnen ons gezin veel betekend. Hierdoor is mijn jeugd gevormd en heeft dit invloed gehad op de keuzes die ik in mijn leven heb gemaakt. Door mijn jeugd weet ik wat het betekent om iemand van dichtbij te verliezen. Ik weet hierdoor ook hoe belangrijk het is dat we mensen die we liefhebben blijven herinneren en dat hun namen worden genoemd. Ook al is het overlijden kort of lang geleden. Het gemis en de herinnering blijft. De lege plek wordt niet meer opgevuld.

Uitvaartverzorger

Na vijftien jaar in de doe-het-zelf branche te hebben gewerkt, was ik op zoek naar meer verdieping in mijn leven. Uiteindelijk werd ik gegrepen door het vak van begrafenisondernemer en heb ik een opleiding tot uitvaartverzorger gevolgd.

Luisterend oor

Van huis uit heb ik meegekregen dat het belangrijk is dat je er bent voor je naasten. Als uitvaartverzorger kom ik op het meest persoonlijke moment heel dicht bij nabestaanden. Naast dat ik er op dat moment kan zijn om de praktische zaken uit handen te nemen, ben ik er graag om een luisterend oor te bieden en nabestaanden te steunen bij hun verlies.

Respectvol afscheid

Samen zorgen we voor een waardig en respectvol afscheid van uw dierbare, waarbij de wensen van de overleden dierbare en nabestaanden centraal staan. Mijn rol is er om tot steun te zijn en de zorgen uit handen te nemen. Hierbij heeft u alle ruimte om uw eigen wensen en die van uw overleden dierbare kenbaar te maken. Samen zorgen we voor een uitvaart die bij u en uw overleden dierbare past. Ik lever graag maatwerk op een manier die bij u past.

Waarom Monuta Endedijk?

  • Respect voor religie en traditie
  • Voor een waardig en persoonlijk afscheid
  • Heldere afspraken

Werkgebied

Kampen, Zalk, ’s Heerenbroek, Wilsum, IJsselmuiden, Grafhorst, Kampereiland, Kamperveen, Mastenbroek, de Zande, Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis, Kamperzeedijk, Staphorst en Rouveen.