Actueel

Begraven of cremeren

Al eeuwenlang worden overledenen begraven. In Nederland was dit tot 1914 zelfs de enige manier van lijkbezorging . In dat jaar vond de eerste crematie plaats in een Nederlands crematorium. Vanwege de invloed van de kerk was cremeren wettelijk nog niet toegestaan. Pas vanaf  1955 is crematie door een wetswijziging toegestaan en vanaf  2003 kiezen we in Nederland vaker voor een crematie dan een begrafenis.

Een afscheid voorbereiden als u alleenstaand bent

Het regelen van een uitvaart na een overlijden begint met een opdrachtgever. Door het stijgend aantal alleenstaanden is het vaak lastig om een opdrachtgever te vinden. Wij geven tips om u toch voor te bereiden op het afscheid.

1. Een opdrachtgever hoeft geen familie te zijn

Vaak wordt gedacht dat alleen een partner of kind de uitvaart kan regelen. Dit is een misvatting. Iedereen kan opdrachtgever zijn. Dus ook een collega, buurvrouw, beste vriend of kennis.

2. De opdrachtgever ontvangt de uitvaartnota

Vijf praktische tips om uitvaartwensen te bespreken

Iedere dag maken we keuzes, bewust of onbewust, met kleine of grote gevolgen voor nu én voor later. Maar staan we wel eens stil bij de keuzes voor na ons leven? Hoe willen we dat ons afscheid eruitziet? De meeste mensen willen wel een afscheid dat bij hun leven past, maar staan hier niet bij stil wanneer ze nog volop in het leven staan. Op zich erg logisch, maar praten over uitvaartwensen zou toch doodgewoon moeten zijn? Ook al weten we dat het belangrijk is om hier op tijd bij stil te staan, toch zien we dat dit gesprek vooruitgeschoven wordt.

Herinneringsbijeenkomst "Vergeet-Mij-Niet"

Met een warm gevoel kijken wij terug op onze herinneringsbijeenkomst "Vergeet-mij-niet" van afgelopen 26 oktober.

Hiervoor waren alle families die wij het afgelopen jaar hebben mogen begeleiden na het verlies van hun dierbare persoonlijk uitgenodigd. Uiteraard willen wij iedereen laten delen in de bijzondere sfeer die deze avond aanwezig was tijdens het noemen van de namen, het aansteken van de kaarsen, de mooie gedichten en last but not least de prachtige muziek.

Koffie-uurtjes bij Monuta Feld

Komt u ook op de koffie?
Donderdag 23 & maandag 27 maart 
Van 19.30 tot 21.00 uur

Monuta Feld organiseert op donderdag 23 en maandag 27 maart een koffie-uurtje in Afscheidscentrum Koggenland aan de Wieder 19 in De Goorn. Belangstellenden kunnen binnenlopen tussen 19.30 en 21.00 uur. Monuta Feld verzorgt een kop koffie met wat lekkers.