Wat kan Monuta Feld allemaal voor u doen?

0229 – 54 05 55 24/7 bereikbaar

Ons werk bestaat uit het regelen van de uitvaart in de ruimste zin van het woord. Over het algemeen begint dit met het regelgesprek naar aanleiding van de melding van overlijden die wij ontvangen. Maar soms heeft er al een voorgesprek plaatsgevonden en kan direct worden begonnen met de verzorging en opbaring van de overledene. Aan de hand van de wensen van de overledene dan wel de nabestaanden is er voor ons veel administratief werk te doen. Een aantal dingen wordt direct geregeld tijdens het regelgesprek, een aantal dingen regelen wij vanachter de schermen voor u. In de loop van de dagen begeleiden wij u naar de dag van de uitvaart, naar het definitieve moment van afscheid nemen. We nemen alle op de dag van de uitvaart te nemen stappen door en de volgorde van de afscheidsbijeenkomst en helpen u, indien gewenst, met de keuze van muziek en gedichten. De rouwkaarten worden door onszelf gedrukt en kunnen dus ook in het weekend worden aangeboden en verzonden.

U kunt zelf alvast nadenken over de volgende te maken keuzes:

 • Laatste verzorging: wilt u dit zelf doen, of laten doen door Monuta Feld? Of misschien wilt u het wel samen doen?
 • Type kist: traditioneel, modern, zelf gemaakt of misschien zelfs geen kist?
 • De opbaring: blijft de overledene thuis of vindt de opbaring plaats in een uitvaartcentrum?
 • Begraven of cremeren?
 • Invulling van de afscheidsbijeenkomst: muziek, sprekers, kerkdienst?
 • Type rouwkaart: uit onze collectie of met een eigen foto?
 • Advertentie: in een lokale krant, regionaal dagblad of zelfs een landelijk dagblad?
 • Rouwvervoer: wilt u gebruik maken van een traditionele rouwauto in de kleur zwart, grijs of wit? Of gaat u voor alternatief vervoer zoals: de uitvaartbus, motor met zijspan, koets, boot of per fiets?
 • Afscheid nemen en condoleance: aan huis, voorafgaand aan de afscheidsbijeenkomst of alleen condoleren onder het genot van een hapje en drankje na de bijeenkomst? En waar vindt dit plaats? Thuis, in het uitvaartcentrum of in een café?
 • Asbestemming: as uitstrooien, as bewaren in urn of assieraad?

Bij directe zorg gaat het om advies en begeleiding na een overlijden. Wij helpen u bij het maken van de verschillende keuzes en maken aan de hand hiervan een kostenbegroting en een draaiboek voor op de dag van de uitvaart. Ook ontvangt u het Monuta Nazorgboek, met daarin veel handige checklists voor zaken die na een overlijden moeten worden geregeld.

Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan het laten uitkeren van polissen. Vaak zie je polissen die al heel oud zijn, van maatschappijen die al lang niet meer bestaan en/of waarvan de portefeuilles zijn overgenomen door andere maatschappijen. Voor ons is het een uitdaging om deze te incasseren voor de nabestaanden.

Een keer per jaar organiseert Monuta Feld een herinneringsbijeenkomst voor de nabestaanden van de families die we het afgelopen jaar hebben begeleid en bijgestaan. U wordt hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Waarom Monuta Feld?

 • 24 uur per dag bereikbaar
 • Eigen afscheidscentrum
 • Voor, tijdens en na de uitvaart één vertrouwd gezicht

Werkgebied

Abbekerk, Andijk, Anna Paulowna, Avenhorn, Beets Nh, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, De Goorn, De Weere, Den Oever, Enkhuizen, Grootebroek, Hauwert, Hem, Hippolytushoef, Hoogkarspel, Hoorn Nh, Kreileroord, Kwadijk, Lambertschaag, Lutjebroek, Medemblik, Middelie, Middenmeer, Midwoud, Nibbixwoud, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opperdoes, Oudendijk Nh, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Schermerhorn, Sijbekarspel, Slootdorp, Spierdijk, Twisk, Ursem, Ursem Gem Schermer, Venhuizen, Warder, Wervershoof, Westerland, Westwoud, Wieringerwerf, Wijdenes, Wognum, Zuidermeer, Zwaag en Zwaagdijk.