Uitvaart regelen

Het is vaak een verdrietige gebeurtenis als u een dierbare verliest en daarna de uitvaart moet regelen. In de gemeente Almelo, Tubbergen en Twenterand sta ik dan voor u klaar om u te helpen. Vaak is het verdriet al zo overweldigend dat het niet meer lukt om praktische zaken te regelen. Daar kan ik bij ondersteunen. Dat doe ik op de manier die bij u past. Als u dat wilt, draag ik bij de uitvaart een jacquet. Maar wilt u dat niet, dan draag ik een donker pak met stropdas. Uw wensen staan voorop, zodat we samen zorgen voor een begrafenis of crematie waar u met een goed gevoel op terug kunt kijken. Voor het melden van een overlijden kunt u dag en nacht bellen: 0546 – 81 42 89.

 

Neem contact op om de uitvaart te regelen

Vormgeven aan een persoonlijk afscheid

Na de overlijdensmelding probeer ik zo snel mogelijk bij u langs te komen om een aantal dingen te regelen. Dat is de eerste stap naar het vormgeven van het afscheid. We maken een afspraak voor een kennismaking en ons eerste gesprek. Hierin probeer ik, op een toegankelijk en informele manier, te achterhalen wat de wensen van uw dierbare en uzelf zijn.

 

Geweldige begeleiding. Respectvol. Alle aandacht voor elke betrokkene maar ook op zijn tijd zich terugtrekken en de familie alleen laten. - mevrouw Drosten - Exel

Dagelijks contact

Het is goed om te weten dat niet alles meteen geregeld en besloten hoeft te worden. In de loop van de dagen zullen we contact met elkaar houden en overleggen over de uitvaartverzorging en invulling van de plechtigheid. Hierbij is veel mogelijk. Wat dacht u van bijvoorbeeld een afscheidsplechtigheid op een plek waar u dierbare herinneringen aan heeft? In een intiem restaurant in Almelo, een lokaal café in of op een boerenerf? Er kan meer dan enkel het uitvaartcentrum.

Persoonlijke kaart en vervoer

Ik vind het een uitdaging om van de uitvaart een persoonlijk geheel te maken. Dat begint al bij de rouwkaart. Samen met de familie zoek ik naar een passende tekst en geheel eigen afbeelding. Een lokale drukker staat dag en nacht klaar om de afwerking te verzorgen. Maar ook het rouwvervoer kan geheel eigen gemaakt worden. Had iemand een eigen bedrijf en een busje, dan zouden we de kist daarin kunnen vervoeren. Een motor, pick-up of caravan kan ook. Of wat dacht u van een rouwauto in een kleur naar keuze? Vertel mij wat u wilt en ik zal het voor u regelen.

Gedenken.nl: informatie over de uitvaart

Tegenwoordig gebeurt veel online. Op verzoek kan ik op www.gedenken.nl een gratis gedenkplaats aanmaken voor uw dierbare. Deze link kunt u delen met vrienden en familie. Hier vinden zij alle informatie rondom de uitvaart. Ook kunnen zij foto’s en herinneringen delen.

Aandacht voor de noabers

Met name in de gemeenten Tubbergen en Twenterand zijn er gemeenschappen, waarbij de noabers helpen bij de uitvaart. Deze bijzondere en mooie traditie steun ik van harte. Samen met de familie en buren kijken we wie wat doet rondom de uitvaartverzorging. Ik pas me daarbij altijd aan op uw wensen.

Over het afscheid zelf

Op de dag van de uitvaart begeleid ik u en leid ik de plechtigheid op een stijlvolle en respectvolle manier. Tijdens de plechtigheid heeft u alle ruimte voor een persoonlijke inbreng. Dit kan in de vorm van woorden en muziek, maar ook in rituelen en symbolen of bijvoorbeeld door moderne audiovisuele presentatietechnieken te gebruiken. En wanneer u dat wilt, kan een uitvaartspreker tijdens de dienst een persoonlijk verhaal vertellen over uw dierbare. Alles gebeurt uiteraard in overleg.

 

Guido Steennis uit Almelo heeft alles heel goed begeleidt vanaf dag 1 tot nu toe. Het is een fijne jonge man die goed weet waar hij het over heeft en ook een aantal dingen voor zijn rekening heeft genomen zoals het openen van de uitvaartplechtigheid en dat soort bij komende dingen. Niks dan lof. – mevrouw Smoes

Ook na de uitvaart blijf ik betrokken

In de Monuta nazorgmap die u van mij krijgt, vindt u hulp bij praktische zaken. Uiteraard kunt u voor vragen of hulp ook persoonlijk bij mij terecht. Enkele weken na de uitvaart neem ik dan ook contact met u op om te horen hoe het met u gaat en om na te praten over de uitvaart. Ik hoor graag of het afscheid naar uw wens is verlopen en wat ik met mijn uitvaartverzorging verder nog voor u kan betekenen. Zo kan ik u adviseren over dankbetuigingen, een grafmonument of een bestemming voor de as. Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af en kan het zwaar zijn om de draad weer op te pakken. Als u daar behoefte aan heeft, geef ik u advies voor verdere, professionele hulp bij verliesverwerking.

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

De kosten voor de uitvaart hangen af van de invulling van het afscheid. Alles is mogelijk. Van klein en intiem tot groots en spectaculair. Ook het kostenplaatje kan heel erg verschillen. Gemiddeld kunt u voor de kosten van een uitvaart rekenen op een bedrag tussen de € 6.500 en € 10.000.

Ook voor een kleiner budget

Niet iedereen in Almelo, Tubbergen of Twenterand heeft voldoende geld om de uitvaart te regelen. Wanneer er geen of weinig geld is, hoeft dat geen belemmering te zijn voor een mooi en waardevol afscheid. Ik vraag altijd hoe u het voor u ziet. En vervolgens gaan we creatief om met het budget. Ook kan ik u dankzij mijn ervaring in de uitvaartverzorging vaak goede alternatieven bieden. Hierover ga ik graag met u in gesprek.

Heeft u vragen?

Vaak vragen families aan mij: “Doet u maar wat gebruikelijk is”. Steevast geef ik dan aan dat niets normaal en gebruikelijk is. Iedereen is uniek en daar hoort ook een passend afscheid bij. Wilt u hier meer over weten? Of heeft u vragen over de mogelijkheden rondom een uitvaart regelen in de gemeenten Almelo, Tubbergen of Twenterand? Bel of mail mij dan en ik help u graag verder.

Waarom Monuta Guido Steennis?

  • Altijd één vast aanspreekpunt
  • Toegankelijk, informeel en persoonlijk
  • Stijlvol en verzorgd
  • Kleinschalig en lokaal
  • Maatwerk afgestemd op de wensen van uw dierbare en uzelf

Werkgebied

Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Bornerbroek, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Bruinehaar, Geesteren, Langeveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk