Begrafenis regelen

Bij het verlies van een dierbare staat uw wereld even stil. Het is dan goed om te weten dat alle zorgen rondom de begrafenis in goede handen zijn bij Monuta Guido Steennis. Ik verzorg de uitvaart, precies zoals u dat wilt. Ik ken veel uitvaartlocaties in de gemeenten Almelo, Tubbergen en Twenterand. Daardoor weet ik  bijvoorbeeld precies hoe u het beste naar de begraafplaats kunt: lopend met dragers of een verrijdbare baar bijvoorbeeld, met een rouwauto of met een koets met paarden. Er kan veel en daar vertel ik u graag over op deze pagina. Zo kunt u op geheel eigen wijze passend afscheid nemen en hier met een goed gevoel op terugkijken.

 

Neem contact op om een begrafenis te regelen

Begraafplaatsen in Almelo, Tubbergen en Twenterand

Voor een begrafenis in de gemeenten Almelo, Tubbergen en Twenterand zijn er diverse mogelijkheden. Iedere gemeente kent diverse begraafplaatsen. Er zijn gemeentelijk en particuliere. In dat laatste geval zijn ze vaak verbonden aan een geloofsgemeenschap. Voor een begrafenis kom ik vaak op begraafplaats ’t Groenedael in Almelo. Het ligt naast Uitvaartcentrum Almelo. De begraafplaats is eigenlijk een prachtig en groen park met een mooie, grote waterpartij. Er zijn vele oude graven met historische waarde, waardoor er ook regelmatig rondleidingen gegeven worden. Zo zijn er bijzondere ledikantgraven en graven met oude graftrommels waar de originele rouwkransen nog in zitten.

 

De totale begeleiding vanaf het moment dat we Monuta nodig hadden tot aan het samenzijn na afloop van de begrafenis was tot in de puntjes goed geregeld. – heer Jansen

Particulier graf

Op de algemene begraafplaatsen in de gemeenten Almelo, Tubbergen en Twenterand kunt u een graf huren voor bepaalde termijn (20, 30 of 40 jaar). U mag deze termijn steeds verlengen met 5 of 10 jaar. Bij een particulier graf mag u vaak zelf een plek uitzoeken en bepaalt u zelf wie in dit graf begraven mogen worden. U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, maar u mag dit ook afkopen. Vraag mij hier gerust naar of kijk voor een indicatie van de kosten in de Monuta grafkostenmeter.

Algemeen graf

Wanneer er weinig geld is voor de begrafenis, kan een algemeen graf een optie zijn om de kosten laag te houden. U betaalt dan namelijk geen grafrechten. De begraafplaatsbeheerder bepaalt wie in het graf begraven mogen worden. Ook wordt het graf doorgaans na een vaste periode geruimd, waarbij verlenging niet mogelijk is.

Natuurbegraafplaats

Ook in Almelo en omgeving is er steeds meer vraag naar de natuurbegraafplaats. Hier kan iemand midden in de natuur begraven worden. Vaak markeert een steen of stuk hout de plaats waar iemand is begraven. De grafrechten zijn doorgaans relatief duur, omdat er sprake is van eeuwigdurende rust. Het graf wordt in principe niet geruimd en ook onderhoud is niet nodig. De dichtstbijzijnde natuurbegraafplaatsen zijn vooralsnog Heidepol (nabij Arnhem) op de Veluwe, en Hillig Meer in Eext (in Drenthe) met een prachtige binnenaula. De dienst bij de begrafenis kan hier gehouden worden of elders, bijvoorbeeld in een uitvaartcentrum in Almelo.

Begraafplaats 't Groenedael

Begraafplaats ’t Groenedael is sinds 1875 de gemeentelijke begraafplaats van Almelo. Met haar serene rust en ruime, parkachtige inrichting vormt ‘t Groenedael een passende en respectvolle locatie voor een begrafenis of een asbestemming. Medewerkers verlenen daarbij deskundige zorg, vanuit de gedachte dat uw dierbaren recht hebben op een laatste rustplaats die in overeenstemming is met de wensen van overledenen en nabestaanden.

Rooms Katholieke Begraafplaats Almelo

In 1875 schonk De heer Wiltink de grond aan de huidige Kerkhofsweg in Almelo aan de Rooms Katholieke kerk. De Rooms Katholieke kerk heeft de grond vanaf die tijd gebruikt als begraafplaats.  Afhankelijk van de wensen kan er worden gekozen voor een enkel graf, familiegraf, kindergraf of een grafkelder. De Rooms Katholieke begraafplaats beschikt daarnaast over een columbarium en urnenmuur om een urn in bij te zetten. Ook is er de mogelijkheid om na een crematie de as te verstrooien op het strooiveld van de begraafplaats.

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

Monuta Guido Steennis heeft het Keurmerk Uitvaartzorg van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg behaald. Dit betekent ik voldoe aan een aantal eisen, waaronder een transparante kostenbegroting. U weet vooraf altijd waar u aan toe bent en ik spreek alles goed met u door. De kosten voor een begrafenis zijn doorgaans hoger dan bij een crematie, vanwege bijkomende kosten voor een grafsteen en grafmonument. Maar ook een begrafenis kunt u zo duur maken als u zelf wilt. Wanneer u veel belangstellenden uitnodigt, luxe catering wilt en een dure uitvaartkist, dan zullen de kosten logischerwijs relatief hoog zijn. En wanneer u een klein budget heeft, kunt u denken aan een intiem afscheid en een algemeen graf met een standaard uitvaartkist. Hierover denk ik graag met u mee.

 

Wij zijn zeer correct behandeld. Alles is heel duidelijk uitgelegd, ook het kostenplaatje. De uitvaart is verlopen zoals wij dat hebben aangegeven. – de heer Van Oostende

Wilt u meer weten?

Ik kan mij goed voorstellen dat u vragen heeft over de kosten van een begrafenis of de mogelijkheden als ik een begrafenis help regelen in Almelo, Tubbergen en Twenterand. Vraagt u mij hier dan gerust naar, want ik sta voor u klaar. U kunt per mail of telefonisch contact met mij opnemen.

Waarom Monuta Guido Steennis?

  • Altijd één vast aanspreekpunt
  • Toegankelijk, informeel en persoonlijk
  • Stijlvol en verzorgd
  • Kleinschalig en lokaal
  • Maatwerk afgestemd op de wensen van uw dierbare en uzelf

Werkgebied

Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Bornerbroek, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Bruinehaar, Geesteren, Langeveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk