Uitvaartcentrum

0546 - 814 289 24/7 bereikbaar

Ik merk dat men in de regio Almelo, Tubbergen en Twenterand vaak wat nuchter en behoudend is. Ook als het gaat om het regelen van een uitvaart. Het opbaren kan gewoon thuis of in een uitvaartcentrum. En voor het afscheid kan gekozen worden voor een kerk of een aula in het uitvaartcentrum of crematorium. Maar ik laat u ook graag zien dat er alternatieven zijn. Een afscheid van een voetbalfan is in het clubhuis kan heel persoonlijk en passend zijn. Bovendien hoeft dat niet meer te kosten dan de ‘traditionele’ uitvaart. Op deze pagina vertel ik u graag meer over de uitvaartmogelijkheden in de gemeenten waarin ik werkzaam ben: Almelo, Tubbergen en Twenterand.

 

Neem contact op voor een uitvaartcentrum bij u in de buurt

Afscheid nemen in de eigen omgeving

Voor de rouwverwerking kan het fijn zijn om in een vertrouwde omgeving afscheid te nemen van uw dierbare. Dat scheelt u bovendien reistijd. U kunt kiezen voor een opbaring thuis, in een kist of op het bed. Ik kom dan iedere dag bij u langs om te controleren of alles goed gaat. Heeft u hiervoor geen ruimte in huis? Dan denk ik natuurlijk met u mee. Vaak kan er meer dan u denkt. Een opbaring is ook heel goed mogelijk in een tuinhuis, boerenschuur of de serre. Daar is dan ook vaak meer ruimte voor de noabers die eventueel willen waken.

 

Al wisten wij heel goed wat wij wilden voor onze moeder, het was prettig dat Guido meedacht. Dit deed hij op prettige wijze. Onze regie en wensen ware het uitgangspunt en samen met de betrokkenheid en professionele ondersteuning van Guido is het afscheid verlopen zoals wij dat wensden. - Nicole van der Veer

Meerdere 24-uurskamers in de uitvaartcentra van Almelo

Wanneer het niet mogelijk is om een overleden dierbare thuis op te baren, biedt Uitvaartcentrum Almelo aan de Willem de Clercqstraat uitkomst. Hier zijn namelijk drie 24-uurskamers, waar u uw dierbare op ieder gewenst moment kunt bezoeken. U krijgt van mij een sleutel en mag de kamer naar eigen wens inrichten met foto’s en andere persoonlijke voorwerpen. Ook mag u hier eigen muziek draaien. Hier zijn ook traditionele rouwkamers, waar u op afspraak bij uw dierbare kunt zijn. Verder is hier een kleine aula, die geschikt is voor zo’n 80 gasten. Het is rustig gelegen, naast begraafplaats ’t Groenedael in Almelo. Voor veel families is het fijn dat hier alles op één locatie is. Daarnaast biedt Uitvaarthuis Twente (elders in Almelo) ook nog eens vier 24-uurskamers en een condoleanceruimte.

Of opbaren bij u in de buurt

Wilt u liever niet naar Almelo afreizen en is een thuisopbaring geen optie? Dan kan ik op verzoek ook een ander uitvaartcentrum bij u in de buurt inschakelen. Ik heb goede contacten met diverse opbaarlocaties en uitvaartcentra in de gemeenten Tubbergen en Twenterand. Graag kijk ik samen met u naar de mogelijkheden bij u in de buurt.

Andere uitvaartlocaties: de kerk

Een afscheid hoeft niet per se plaats te vinden in een uitvaartcentrum in Almelo of elders. Misschien wilt u juist een kerkelijke uitvaart in een van de vele kerken in de gemeente Tubbergen of Twenterand. Zo kunt u denken aan de Sint-Georgiusbasiliek (de Sjors) of de Jozefkerk in Almelo. Verder is de Grote Kerk in Almelo ook bijzonder geschikt voor niet-gelovige uitvaarten. Het is een ruim en multifunctioneel gebouw met historische waarde, dat bovendien centraal in het centrum is gelegen.

Andere uitvaartlocaties in de omgeving

Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker om andere locaties te kiezen dan een kerk of de aula van een crematorium of uitvaartcentrum. Ik heb bijvoorbeeld al vaker een afscheid mogen verzorgen thuis of in de tuin. Dit kan heel mooi en intiem zijn als de ruimte dit toelaat. Verder is de kantine van de sportclub ook een passende locatie als iemand dol was op sport. Voor een condoleance en intiem afscheid kunt u ook nog denken aan het theehuis van Erve Beeklust in Almelo. Of wat te denken van het stamcafé van de overledene? Ik ga graag in gesprek met de eigenaar over de mogelijkheden voor een uitvaart en/of koffietafel. Ook een afscheid of condoleance in een van de sfeervolle zalen van Theaterhotel Almelo behoort tot de mogelijkheden.

Catering bij de koffietafel

Uitvaartcentrum Almelo ligt naast de gemeentelijke begraafplaats. Vaak komen mensen na de begrafenis nog even bij het uitvaartcentrum terug om met de gasten nog wat te eten en te drinken. Het gastvrije personeel zorgt ervoor dat alles voor u klaarstaat. Van soep met broodjes tot een plak cake met koffie, en van bier en wijn tot bitterballen en worst: alles kan. Ze serveren ook graag lokale lekkernijen, zoals krentenwegge en Kozakken. In overleg kan alles geregeld worden. Natuurlijk kan ik op verzoek ook een samenzijn voor u regelen op een andere locatie.

 

Vanaf begin tot eind goed en vertrouwd gevoel. Zeer betrokken bij de situatie en meedenkend. – de heer Eulderink

Heeft u vragen?

Wanneer u vragen heeft over de mogelijkheden van een uitvaartcentrum in Almelo (of elders), dan hoor ik graag van u. U kunt mij bellen of mailen, maar we kunnen ook een afspraak maken. Ik kan u dan ook meer vertellen over de kerken of andere bijzondere uitvaartlocaties in de gemeenten Almelo, Tubbergen en Twenterand.

Waarom Monuta Guido Steennis?

  • Altijd één vast aanspreekpunt
  • Toegankelijk, informeel en persoonlijk
  • Stijlvol en verzorgd
  • Kleinschalig en lokaal
  • Maatwerk afgestemd op de wensen van uw dierbare en uzelf

Werkgebied

Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Bornerbroek, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Bruinehaar, Geesteren, Langeveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk