Begrafenis regelen

023 - 526 26 96 24/7 bereikbaar

Wanneer een dierbare overlijdt, is de eerste vraag vaak: begraven of cremeren? In het geval van begraven is het voor veel nabestaanden een prettig idee dat er een plek is om naartoe te gaan en de overledene te herdenken. Wij helpen u een passende begrafenis te regelen in Haarlem. Zo gaan wij met u mee om een graf uit te zoeken in Haarlem of omgeving, als u dat prettig vindt.

Begraafplaats Akendam

Bij het regelen van een begrafenis in Haarlem, kiest u een van de gemeentelijke begraafplaatsen om uw overleden dierbare te begraven, bijvoorbeeld voor begraafplaats Akendam aan de Vergierdeweg in Haarlem. Deze begraafplaats is landelijk gelegen. Het is er rijk aan groen, bomen en er zijn verschillende waterpartijen en wandelpaden. Hier is ook een islamitisch gedeelte en voor de asbestemming is er een strooiveld aanwezig.

Begraafplaats Kleverlaan

Een bijzondere begraafplaats in Haarlem is begraafplaats Kleverlaan. Dat deze rustplek is ontworpen door een landschapsarchitect is goed te merken: het doet aan als een park, met kronkelende paden, weelderig groen, oeroude bomen, vijvers en andere waterpartijen. Hier kunnen wij een begrafenis voor u in Haarlem regelen voor een joodse uitvaart, er zijn katholieke graven en er is ook een gedeelte voor kindergraven. Is uw dierbare overledene gecremeerd, dan is het ook mogelijk om hier een urnengraf te kopen.

Begraafplaats St. Jozef

In het noorden van Haarlem ligt begraafplaats St. Jozef aan de Vergierdeweg. Uniek aan deze rustplaats is de kapel, waar ruimte is voor een uitvaartdienst. De kapel heeft een boogvormig voorportaal met zuilen. Binnen vindt u een lichte, sfeervolle en intieme ruimte. Vanaf de begraafplaats heeft u uitzicht op de weilanden en de Spaarndammerdijk. Het is ook mogelijk om u de overledene bij te zetten op het urnenveld of in een bovengronds graf.

“De medewerker van Monuta was er dezelfde dag, nadat mijn echtgenoot onverwachts is overleden. Onze twee zonen en ik waren in shock. De uitvaartondernemer was rustig, meelevend en luisterde naar ons. Onze zoons wilden heel graag weten wat er was gebeurd en daarom moest er veel geregeld worden door uw medewerker. Ondanks dat zij niet steeds goed geïnformeerd werd, bleef ze heel vriendelijk en rustig. Zij heeft haar uiterste best gedaan het voor ons zo goed mogelijk te plannen.” – mevrouw Von Weber

Particulier graf: voor een eigen plek

Bij een begrafenis in Haarlem kunt u kiezen voor een particulier graf, koopgraf, huurgraf, oude klassegraf of familiegraf. Het is mogelijk om deze plek vooraf uit te kiezen en te reserveren. Afhankelijk van de begraafplaats en de locatie biedt het grafruimte aan een of meerdere personen. Grafrechten koopt u voor een bepaalde periode af. Hiervoor hanteert iedere begraafplaats eigen tarieven en voorwaarden. Uw uitvaartverzorger kan u hier meer over vertellen.

Algemeen graf: een gedeelde plek

​Wanneer u de kosten voor de begrafenis laag wilt houden, dan is een algemeen graf een optie. In een algemeen graf liggen drie of vier personen bij elkaar in één graf. Deze personen worden begraven op volgorde van overlijden en zijn doorgaans geen familie van elkaar. U krijgt van de begraafplaats een plek toegewezen. Algemene graven mogen na tien jaar geruimd worden. Uw uitvaartverzorger kan u meer vertellen over een algemeen graf.

Over de kosten voor een begrafenis

Wij zijn transparant over de kosten voor een begrafenis. Het is goed om te weten waar u aan toe bent. Daarom maken we altijd een begroting voor u en spreken we alles goed met u door. Op deze manier komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan. De kosten voor een begrafenis hoeven niet hoger te zijn dan van een crematie. De tarieven van begraafplaatsen verschillen onderling. Wilt u weten wat de kosten voor een graf zijn in de regio Haarlem? Maak dan gebruik van de Monuta grafkostenmeter. Hiermee vraagt u kosten voor een graf in Haarlem en andere gemeenten op.

Wij zijn er voor u

Er komt veel kijken bij het regelen van een begrafenis. De medewerkers van Monuta John Bres willen u graag helpen. Wij weten wat er mogelijk is in de regio. Maak een afspraak met een van onze uitvaartverzorgers of neem telefonisch contact met ons op via 023 - 526 26 96 of per mail via haarlem@monuta.nl.

Waarom Monuta John Bres?

  • Meelevend en betrokken
  • Dag en nacht bereikbaar
  • Afscheid nemen op maat
  • Uw wensen vertaald naar een liefdevolle herinnering
  • Voor iedereen: met en zonder verzekering

Werkgebied

Haarlem e.o.