Crematie regelen

023 - 526 26 96 24/7 bereikbaar

Het merendeel van de mensen in Haarlem en omgeving verkiest een crematie boven een begrafenis. Als het om een crematie regelen in Haarlem gaat, regelen wij alles. Wij kijken voor u wat er binnen de polis past, maar ook wat er in het budget past. Dit laatste is vooral belangrijk als de overledene niet verzekerd was. Wij denken met u mee over de mogelijkheden bij een crematie in de regio Haarlem en de kosten van een crematie.

Verschillende crematoria

Crematorium Haarlem

Aan de Vergierdeweg ligt Crematorium Haarlem. Het modern vormgegeven gebouw heeft dankzij de houten dakspanten en het glas een eigentijdse uitstraling. De lichte vertrekken en de warme inrichting met mooie zitbanken en planten zorgen ervoor dat u zich in onze vestiging snel op uw gemak voelt.

Crematorium Haarlemmermeer in Nieuw Vennep

Op een klein half uur rijden van Haarlem bevindt zich crematorium Haarlemmermeer in Nieuw Vennep. Het crematorium is landelijk gelegen en tijdens de dienst kijkt u uit over de weilanden. Wanneer wij hier een crematie regelen vanuit Haarlem heeft u de keuze uit twee aula’s: een aula met ruimte voor 120 of 170 bezoekers. Een meer intiem afscheid is ook mogelijk in de koffiekamer. Hier is ruimte voor dertig belangstellenden.

Crematorium Westerveld in Driehuis

Iets dichter bij Haarlem ligt op vijftien minuten rijafstand crematorium Westerveld in Driehuis. Ook hier kunnen wij vanuit Haarlem een crematie regelen. Crematorium Westerveld is een rijksmonument dat gebouwd is in 1913 en ontworpen is door diverse bekende architecten. Binnen kiest u uit een van de aula’s of zalen voor de afscheidsdienst, die in verschillende stijlen zijn ingericht.

De afscheidsdienst

Voor de crematie in Haarlem regelen wij een locatie waar de afscheidsdienst plaatsvindt. Dit hoeft niet per se in het crematorium te zijn. U kunt ook thuis afscheid nemen, in ons uitvaartcentrum, in een kerk of op een hele andere locatie in Haarlem en omgeving. Houd er wel rekening mee dat een afscheidsdienst in een crematorium meestal 45 minuten duurt. Wanneer er veel belangstellenden komen of wanneer er veel sprekers zijn, kan het verstandig zijn om meer tijd te reserveren. Uw uitvaartverzorger overlegt dit tijdens het regelen van de crematie in Haarlem graag met u.

Na de crematie

In principe vindt vrijwel direct na de dienst de crematie plaats. Na het cremeren is het crematorium volgens de wet verplicht om de as minimaal een maand te bewaren. Dit wordt ook wel de wettelijke bezinningsperiode genoemd. Als nabestaande kunt u dan bepalen wat u met de as wilt gaan doen. In de regio Haarlem heeft u diverse na het regelen van de crematie de mogelijkheden:

As verstrooien

Wilt u de as van uw overleden dierbare verstrooien, dan heeft u rondom Haarlem een aantal mogelijkheden als het gaat om strooivelden en dergelijke. Bij Crematorium Haarlem kunt u de as bijzetten in een lelie in de vijver en bij crematorium Haarlemmermeer is er een strooiveld ter beschikking voor het uitstrooien van de as. Bij crematorium Westerveld heeft u ook de mogelijkheid om de as bij te zetten in een urnengraf, een urnentuin of in een columbaria (urnenmuur met nissen). Ook kunt u de urn bijzetten in of op een reeds bestaand graf of (laten) verstrooien op één van de strooivelden.

Urn of assieraad

​Nadat de kosten van de crematie betaald zijn, heeft u misschien vanuit de polis wat geld over. Een mooie besteding van het geld is dan een urn of een assieraad. Met een urn bewaart u de as thuis of op een door u gekozen plek. Hierdoor is uw overleden dierbare toch tastbaar dichtbij. In de online winkel van Monuta, Uitvaartwinkel.nl, vindt u diverse opties voor urnen en assieraden in verschillende prijsklassen. Met een assieraad heeft u uw dierbare altijd bij u. Eventueel kunnen meerdere nabestaanden in een urn of assieraad een beetje as bewaren van de overledene.

John Bres heeft mij en de naasten vol toewijding, respect en deskundigheid aan de hand genomen en begeleid in de te nemen beslissingen. Zijn oprechte zorgzaamheid en bijzonder prettige en warme manier van omgang waren in deze week hartverwarmend en gaven een goed vertrouwd gevoel dat de uitvaart waardig en vlekkeloos zou verlopen. Het eindresultaat was dan ook prachtig en volledig zoals gepland en gewenst. Chapeau John!'' - C.Prins.

Over de kosten voor een crematie

De kosten van een crematie liggen gemiddeld tussen de €4.000 en €9.000. Dit is afhankelijk van uw wensen. Laat onze uitvaartverzorgers u helpen om een crematie te regelen in Haarlem, die past bij uw budget voor de kosten van de uitvaart. Een mogelijkheid om de kosten van een crematie laag te houden, is door bijvoorbeeld een andere locatie te huren voor de afscheidsdienst. U bent dan niet gebonden aan het tijdslimiet, huurt de locatie bijvoorbeeld voor een dagdeel en bent goedkoper uit dan in het crematorium. Het is ook mogelijk om een locatie te huren en de overledene daarna naar het crematorium te laten vervoeren zonder dat u meegaat. Wij geven u binnen 24 uur een overzichtelijke kostenbegroting.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij denken graag met u mee over de diverse opties voor asbestemming of de kosten van een crematie. Bel voor meer informatie of vrijblijvend advies naar onze uitvaartverzorgers via: 023 - 526 26 96 of mail naar haarlem@monuta.nl.

Waarom Monuta John Bres?

  • Meelevend en betrokken
  • Dag en nacht bereikbaar
  • Afscheid nemen op maat
  • Uw wensen vertaald naar een liefdevolle herinnering
  • Voor iedereen: met en zonder verzekering

Werkgebied

Haarlem e.o.