10 liedjes over broers en zussen

Na Vaderdag en Moederdag is er nu ook Nationale Broer en Zus-dag. Het idee is dat we op deze dag, 30 september,  aan onze broers en zussen laten weten dat we van ze houden. Vorig jaar werden al talloze foto’s gedeeld met daarop broers en zussen. Ook Radio 3FM doet mee door enkel nummers te draaien die te maken hebben met broers en zussen. Of die gemaakt zijn door bandjes met broers en zussen erin. Hier vindt u tien nummers die die dag gedraaid kunnen worden. Welk liedje zou u willen horen?

 

Tineke Schouten – Zussen

Waarschijnlijk doelt Tineke Schouten in dit nummer op haar zus Ingrid. Live zong ze het in duet met Anita Meyer.

 

Kinderen voor kinderen – Het grote broers en zussenlied

Met een komische noot laat dit liedje zien hoe de relatie tussen broers en zussen is. Ze kunnen vaak niet met, maar zeker niet zonder elkaar.

 

Avicii – Hey, Brother

In dit nummer geeft de Zweedse dj Tim Bergling advies aan zijn broer. Het werd een regelrechte hit.

 

Loïs Lane – It’s the first time

De zussen Monique en Suzanne Klemann vormden jarenlang het duo Loïs Lane. Met deze song braken ze door en wisten ze de aandacht van Prince te trekken.

 

Alice in Chains – Brother

Met dit liedje hoopte gitarist en zanger Jerry Cantrell de relatie met zijn broer te verbeteren. Na de scheiding van hun ouders leefden de broers van elkaar gescheiden.

 

Sister Sledge – We are Family

Deze Amerikaanse groep bestaat uit de vier zussen Debbie, Joni, Kim and Kathy Sledge. Uit de titel van het nummer blijkt wel hun sterke verbondenheid.

 

The Jackson 5 – Abc

Een bekendere band met vijf broers is er waarschijnlijk niet. Ze scoorden vele hits, waaronder Abc.

 

Bertolf Lentink & Kasper van Kooten – Zusje

Exen komen en gaan, maar zusjes blijven altijd. In de clip van Zusje spelen Bertolf, Kasper en hun zusjes zichzelf.

 

The Kelly Family – David’s Song

Als het gaat om broers en zussen die met elkaar in een band zitten, dan is The Kelly Family een goed voorbeeld. Maar liefst acht broers en zussen én hun ouders vormden deze band. David’s Song is een van hun hits.

 

Beach Boys – Good Vibrations

Samen met neef Mike en vriend Al vormden de broers Brian, Dennis en Carl de Beach Boys. Ze zijn een van de grootste Amerikaanse bands en iedereen kent het aanstekelijke Good Vibrations wel.

 

Over Nationale Broer- en Zusdag

Nationale Broer en Zus-dag is drie jaar geleden in het leven geroepen door radio dj Giel Beelen. Hij verloor zijn zus Saskia aan de gevolgen van kanker. Giel wil niemand ergens toe verplichten, maar benadrukt op de site van Radio 3FM dat hij vooral iets positiefs wil halen uit een heel trieste gebeurtenis.

Reactie toevoegen