De bijzondere status van veteranen: wat zijn uw wensen?

Veteranen hebben een bijzondere status in Nederland. De samenleving krijgt steeds meer waardering en respect voor deze mensen die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Daarom ontwikkelde Monuta de Veteranenuitvaart. Om recht te doen aan hun bijzondere verleden.

Protocol en ceremonieel vormen vaak een belangrijk onderdeel bij een veteranenuitvaart. Monuta is bekend met deze verschillende protocollen, ceremonieel en onderscheidingen en heeft alle kennis in huis om een veteranenuitvaart te verzorgen. Ook geeft Monuta goede voorlichting aan de nabestaanden, want vaak weten nabestaanden namelijk niet wat er allemaal mogelijk is rondom een veteranenuitvaart. Of waar ze recht op hebben. Wist u bijvoorbeeld dat een aantal veteranen een dapperheidsmedaille bezit die hen recht geeft op een uitvaart met (beperkte) militaire eer?

Een mooie herinnering aan een indrukwekkend afscheid

De bijzondere elementen die voor veteranen gelden, kunnen hun uitvaart indrukwekkend maken. Maar daarnaast is het ook van belang dat nabestaanden een mooie herinnering overhouden aan het afscheid. Dat zij terug kijken op een uitvaart die past bij wie hun overleden dierbare was. En om dat te bereiken, denken steeds meer veteranen zelf al na over welke wensen ze hebben voor hun eigen uitvaart.

Weet u al hoe uw uitvaart eruit komt te zien?

Het is belangrijk dat uw nabestaanden straks weten welke keuzes zij moeten maken voor uw uitvaart. Dat zij weten dat de keuzes die ze hiervoor maken, passen bij u als veteraan. Steeds meer veteranen leggen zelf bij leven hun uitvaartwensen vast, zodat nabestaanden niet met onverwachte vragen blijven zitten. En omdat er bij een veteranenuitvaart vaak meer komt kijken, ontwikkelde Monuta een speciaal formulier waarin de wensen van mensen met een veteranenstatus tot in detail kan worden uitgewerkt.

Meer weten?

Wij denken vrijblijvend met u mee. Neemt u bij vragen gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.