Koffie met cake? Zo gek is dat nog niet!

Witte wijn. Borrelhapjes. Een Italiaanse buffet. Nabestaanden gaan steeds verder in wat zij hun gasten na een afscheidsdienst aanbieden. Fijn dat dit allemaal mogelijk is, vooral als dit past bij wie de overledene was. Maar soms twijfelen nabestaanden of hun dierbare dit wel had gewild. Kun je koffie met cake niet meer serveren?

Niet iedereen voelt iets bij uitgebreid tafelen. Of wil feestelijke producten laten serveren nadat ze afscheid hebben genomen van een geliefde. Sterker nog: soms krijgen ze geen hap door hun keel na een afscheidsdienst. Dat de traditie van koffie en cake na een uitvaart is ontstaan, is niet zomaar. Koffie en cake dienen ergens toe. Het zijn troostrijke producten en hebben nut wanneer mensen verdrietig zijn. Zo geeft de zachte bite en zoete smaak van cake rust. En een kopje koffie heet niet voor niets ‘een bakkie troost’. De geur geeft vaak een vertrouwd gevoel en de warmte ervan maakt mensen kalm.

Koffie met cake, of iets heel anders?

Koffie met cake wordt nog steeds vaak gekozen. Maar ‘zoveel mensen zoveel wensen’ dus bieden verschillende uitvaartcentra vaak een uitgebreide catering aan. En kiezen nabestaanden er ook steeds vaker voor om na een afscheid samen te komen in een café, restaurant of bij iemand thuis. De mogelijkheden rondom catering zijn tegenwoordig eindeloos.

Wat is het mooi dat we steeds meer keuzes hebben

Dat er steeds meer mogelijk is om een uitvaart zo passend mogelijk bij onze dierbare te laten zijn is mooi. Maar het maakt ook dat het voor nabestaanden steeds lastiger wordt om keuzes te maken. Ze vragen zich af wat hun dierbare had gewild en of de keuzes die ze maken wel echt passend zijn bij wie de overledene was. En in een periode van verdriet voelt twijfel over de laatste wensen vaak erg zwaar. Gelukkig leggen steeds meer mensen dan ook hun uitvaartwensen vast en dat geeft nabestaanden rust.

Heeft u al wel eens nagedacht over wat u zou willen?

Hecht u aan tradities of kiest u voor vernieuwing? Wat wilt u dat uw nabestaanden nuttigen wanneer ze afscheid van u hebben genomen en na die tijd nog even samen zijn? Wissel eens van gedachten met de uitvaartverzorger van Monuta over welke catering bij u, of bij uw dierbaren, passend is. U kunt uw wensen ook meteen vastleggen via uitvaartwensen.nl.