Veel belangstelling voor Advies- en Taxatiedag Monuta

LEIDEN – Meer dan 150 bezoekers bezochten afgelopen zaterdag de gratis Advies- en Taxatiedag bij Monuta in Leiden.  De taxateurs voerden 80 taxaties uit: vazen, klokken, serviesgoed, maar ook postzegels en munten en schilderijen werden beoordeeld. Ook een 200 jaar oude Statenbijbel en enkele 19de -eeuwse schilderijen passeerden de taxatie tafels.

Tevreden over opkomst
Herma Pijfers van Monuta Herma Pijfers is erg tevreden over het resultaat: “Wat een mooie opkomst! Hier hadden we niet op durven hopen. We hebben vele bijzondere voorwerpen de revue zien passeren, zoals mooie gouden sieraden, staartklokken en veen porseleinen vazen en serviezen.”

Positieve reacties:
Ook bezoekers zijn enthousiast. Herma: “Ondanks dat de wachttijd op een bepaald moment opliep tot bijna 60 minuten, bleef de sfeer er goed in. Veel bezoekers gingen tevreden naar huis. Iedereen vond het leuk om meer informatie te kunnen krijgen over de achtergrond van hun voorwerp. Reacties als ‘We gaan naar de dealer een nieuwe auto bestellen’ waren niet van de lucht. Maar er waren ook relativerende uitspraken. Vooral toen een mevrouw schaterlachend de taxatieruimte uitkwam en riep: ‘De handdoek waarin mijn schilderij was gewikkeld, is meer waard dan mijn schilderij!’ Verder werd er ook volop gebruikgemaakt van de gelegenheid om informatie in te winnen over de uitvaart.

Informatieve dag
“Bezoekers leerden niet alleen meer over hun kostbaarheden, maar konden ook informatie krijgen bij onze standhouders. Wij merkten dat mensen vaak vragen hadden over nalatenschap en bezittingen. Hoe moeten ze dit allemaal goed regelen? Tijdens de Advies- en Taxatie dag konden ze antwoord krijgen op hun vragen. Het was zo’n succes dat we nu al nadenken over een volgende editie!”

Succesvolle samenwerking
Monuta organiseerde voor de Advies- en Taxatiedag met de naam Tussen nu en nalatenschap. Dit is een samenwerking met het Goudwisselkantoor en standhouders zoals Partair BV Executeur van nalatenschap, BMS Netwerk Notarissen en Regionaal Woningontruiming.

Foto: Klok taxeren Fotograaf: Carla Planken

Reactie toevoegen