Verzekerd of niet?

Vaak wordt mij de vraag gesteld: ‘Ik heb een uitvaartverzekering, maar heb ik dan nog iets te kiezen?’ Gelukkig kan ik mensen geruststellen. Ook al heeft u een verzekering, u heeft nog steeds een keuze. Het is wel goed om u van te voren hierin te verdiepen. Niet alleen in wat uw polis precies vergoedt, maar vooral om deze naast uw eigen, persoonlijke wensen te leggen. Alleen dán komt u er achter wat u nog aanvullend moet regelen.

Wensen

Aan de basis staan uiteraard uw persoonlijke wensen. Hoe wilt u herinnerd worden? Er zijn talrijke mogelijkheden bij het vormgeven van een afscheid. Sommige kosten worden door een (natura)verzekering vergoedt, andere weer niet. Als u weet wat uw wensen zijn, kunt u dit vergelijken met uw verzekering en desnoods (aanvullende) voorzieningen treffen. De uitvaartverzorger kan u helpen bij het inzichtelijk maken van de mogelijkheden met daarbij uiteraard een kostenbegroting, zodat u een reëel beeld krijgt van de kosten van de uitvaart.

Financiën

Het is verstandig om goed na te vragen wat de eventuele consequenties zijn als u de uitvaart laat uitvoeren door iemand van uw eigen keuze. Er zijn niet altijd kosten gemoeid met een overstap van maatschappij, maar het is raadzaam om hier van te voren over te zijn geïnformeerd. Zo bent u van te voren op de hoogte van eventuele financiële consequenties. Geen verzekering is ook een optie, maar zorgt u dan voor een goede buffer waaruit u een afscheid kunt bekostigen.

Het is belangrijk bij wie u vertrouwen voelt."

Vertrouwen

Naast een eventuele verzekering – of het nu om een kapitaal of een pakketpolis gaat – is het belangrijk bij wie u vertrouwen voelt. In de periode waarin u te maken heeft met verlies, is het vertrouwen in de uitvaartverzorger die u ondersteunt en begeleidt, heel erg belangrijk. U moet er van uit kunnen gaan dat uw persoonlijke wensen door deze persoon worden omgezet in een onvergetelijk afscheid voor uw nabestaanden.

Meer weten over de kosten van een uitvaart? Of wenst u een vrijblijvende kennismaking? Neem dan contact met mij op en laat u informeren over de mogelijkheden