Actueel

Laatste eerbetoon

Na een overlijden belt een van de uitvaartverzorgers mij om bij de familie langs te gaan. Als uitvaartassistent ga ik dan met mijn koffer op pad voor de laatste verzorging. Het is iedere keer weer spannend wie er dan de deur opendoet. Dit keer is het de familie Timmers. Meneer Timmers is op 70-jarige leeftijd overleden.

Uitvaart met een thema

Als ik bij deze familie binnenkom, valt mijn mond open. Al die prachtige tinten paars, roze, wit en blauw. Ik zie overal fleurige kleuren: op een tafeltje, in de vensterbank en zelfs op een groot schilderij boven de bank. Het is duidelijk dat mevrouw Steenders gek was op orchideeën.

Klinische les: 'De laatste verzorging' - Woon- en zorgcentrum De Honskamp

Maandag 29 mei heeft Monuta Hofrust een klinische les 'De laatste verzorging' verzorgd voor 35 medewerkers van woon- en zorgcentrum De Honskamp in Lunteren.  De les werd kosteloos aangeboden om professionals en vrijwilligers in de dienstverlening kennis te laten maken of hun kennis verder uit te diepen op het gebied van de laatste verzorging van een overledene.

Na afloop van de klinische les heeft Monuta Hofrust aan woon- en zorgcentrum De Honskamp een verzorgingskoffer en een waakmand met een gedeelte van de inhoud aangeboden.

Klinische les: 'De laatste verzorging' - Buurtzorg Bennekom

Donderdag 31 maart heeft Monuta Hofrust een klinische les 'De laatste verzorging' verzorgd voor een aantal medewerkers van Buurtzorg Bennekom. De les werd kosteloos aangeboden om professionals en vrijwilligers in de dienstverlening kennis te laten maken of hun kennis verder uit te diepen op het gebied van de laatste verzorging van een overledene.

'Draag ook een steentje bij'

Monuta Hofrust reserveert vanuit hun eigen onderneming een bedrag bestemd voor goede doelen. Op deze manier dragen zij graag bij aan lokale initiatieven welke ter ondersteuning zijn van bijvoorbeeld zorg bij rouwverwerking, het kosteloos geven van lezingen of het beschikbaar stellen van troostkoffers aan scholen. Diederick en Bettine zijn op zoek naar nieuwe ideeën. Denkt u mee?

Goede doelen

Monuta Hofrust reserveert vanuit eigen onderneming maandelijks een bedrag bestemd voor goede doelen. Op deze manier dragen wij graag bij aan lokale initiatieven welke ter ondersteuning zijn van bijvoorbeeld zorg bij rouwverwerking, het kosteloos geven van lezingen of het beschikbaar stellen van troostkoffers aan scholen.

Daarnaast kunnen projecten en instellingen die te maken hebben met terminale of palliatieve zorg in aanmerking komen voor een donatie.

 

MAMAS