Actueel

Uw afscheid goed geregeld in een persoonlijk gesprek

De gedachte aan een uitvaart stellen we graag zo ver mogelijk voor ons uit, tot het moment dat het overlijden dichterbij komt. We staan namelijk niet elke dag stil bij een persoonlijk afscheid. Toch kan het helpen om vooraf na te denken over uw uitvaarwensen. Misschien kunt u zich er nog weinig bij voorstellen, maar u kunt zich er wel op voorbereiden. Zo is er bijvoorbeeld altijd een Monuta-uitvaartverzorger bij u in de buurt om uw uitvaartwensen mee te bespreken.

Wat te doen bij overlijden?

Wanneer een dierbare overlijdt staat uw wereld even stil. Toch moet er in korte tijd veel geregeld worden. Weet u wat u als eerste moet doen bij een overlijden? Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

 

Huisarts bellen

Het eerste wat er moet gebeuren na een overlijden thuis, is de huisarts bellen. De huisarts stelt vervolgens een verklaring van overlijden op. Wanneer een overlijden in een ziekenhuis of zorgcentrum plaatsvindt, zal het personeel een arts inschakelen.

 

5 Tips om nabestaanden te steunen

Wanneer iemand in uw naaste omgeving een dierbare verliest is dit een groot gemis. Vaak vinden we het lastig om nabestaanden steun te bieden. Ook al is het overlijden al wat langer geleden, het gemis van een overleden dierbare gaat niet over. Benieuwd hoe u uw naaste kunt steunen bij het verlies van een overleden dierbare? Hieronder leest u vijf tips.

 

Geen dag zonder elkaar

Omdat ze weet dat ze niet lang meer te leven heeft, wil mevrouw alles rondom haar uitvaart zelf regelen. Samen met haar man bezoekt ze het uitvaartcentrum aan de Oude Molenweg. “Hier wil ik opgebaard worden”, zegt ze beslist. Haar man knikt. Als we haar wensen op papier zetten, merk ik aan alles dat ze een hecht team zijn dat al 48 jaar lief en leed deelt. “We zijn geen dag zonder elkaar geweest.”

 

Toch thuis?

Monuta Holtmaat uniek met keurmerk in Raalte

In juni kreeg Monuta Holtmaat vol trots haar erkende Keurmerk Uitvaart. “We voldoen daarmee aan zes zekerheden. Bijvoorbeeld over duidelijke afspraken en bekwaam personeel.” Maar er speelde daarnaast ook een onzekerheid bij de buurtbewoners: ‘Gaat Monuta Holtmaat wel of niet verhuizen?’

Marian en Bert Holtmaat vertellen over het keurmerk en de toekomstplannen.