Crematie regelen

Veel mensen in de regio Raalte en Olst-Wijhe kiezen voor een crematie. Het percentage crematies dat wij verzorgen ligt zelfs hoger dan het landelijk gemiddelde. Doordat crematie in Salland vaak gekozen wordt, zijn er diverse crematoria in de omgeving. Wij maken het meest gebruik van Crematorium Steenbrugge in Diepenveen (bij Deventer) en Crematorium Kranenburg in Zwolle. Maar ook in Nijverdal, Almelo, Usselo (bij Enschede), Dieren en Zutphen zijn crematoria waar nabestaanden gepast afscheid kunnen nemen. Wanneer u dat wilt, kunnen we u hier meer over vertellen in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek.

Crematoria in de regio

Als Monuta Holtmaat kunnen we een crematie regelen bij diverse crematoria. Wanneer u dat wenst, kunnen we zelfs buiten de regio een afscheid naar wens mogelijk maken. Hieronder leest u meer over drie crematoria, waar we regelmatig gebruik van maken. In alle gevallen geldt dat het maken van cd- en dvd-opnames en streamen in overleg mogelijk is.

Crematorium Steenbrugge: vele mogelijkheden

Wanneer we een crematie moeten regelen in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe kiezen veel families voor crematorium Steenbrugge in Diepenveen. Al hun ruimtes hebben een prettige uitstraling, waar je je snel op je gemak kunt voelen. Er zijn twee aula’s: één voor gezelschappen tot ongeveer 30 personen en een grotere voor ongeveer 100 personen. Hier kunt u een afscheidsviering en een condoleance houden. Qua catering is er veel mogelijk, van de bekende krentenwegge en plak cake tot belegde broodjes met soep. Ook Deventer Koek, zoals een Bijtje, kan geserveerd worden.

Crematorium Kranenburg: bijzondere locatie

Crematorium Kranenburg ligt op het vroegere Landgoed Kranenburg in Zwolle en beschikt over één aula. Het bijbehorende gedenkpark biedt alle ruimte om uw dierbare te herdenken. Dit voormalige landgoed is ruim twintig hectare groot en telt tal van monumenten. Dat geeft het een geheel eigen identiteit. U vindt Crematorium Kranenburg in een bosrijke omgeving, wat een prachtig gezicht is.

Stichting Uitvaartverzorging Nijverdal: geen tijdsdruk

Crematoria staan helaas bekend om hun tijdsdruk, dit omdat er meerdere crematies per dag plaatsvinden. De doelstelling van het bestuur van de Stichting Uitvaartverzorging Nijverdal echter is om het crematorium kleinschalig te houden. Daardoor is hier veelal meer tijd voor de rouwdienst en de crematie en ervaart u minder tijdsdruk. Ook vanuit Raalte en Olst-Wijhe kunnen wij hier een crematie regelen, die persoonlijk en volledig naar wens is.

Na de crematieplechtigheid

Voor welke locatie u ook kiest, de afscheidsplechtigheid is altijd geheel naar wens in te vullen. De familie bepaalt zelf welke muziek ze willen horen, wie er spreekt en hoe ze de catering willen invullen. Na de dienst mag de familie, als zij dat willen, als laatste afscheid nemen van de overleden dierbare. Op verzoek mogen ze ook meelopen tot in de ovenruimte. Dat kan helpen bij de rouwverwerking. Vooraf zullen wij u vragen waar u voorkeur naar uitgaat. Wilt u meelopen, dan zorgen wij samen met het personeel van crematorium ervoor dat dit geregeld wordt.

 

Voor de afhandeling van de crematie van onze moeder en alles wat er zo rond om heen geregeld moest worden, hebben wij regelmatig overleg met de heer Holtmaat gehad en werd ons alles duidelijk. Ook de plechtigheid in het crematorium was uiterst zorgvuldig voorbereid en afgehandeld. – familie Smit

Na een maand de as ophalen

Doorgaans vindt op de dag van het afscheid ook de crematie zelf plaats. Medewerkers van het crematorium zien erop toe dat dit zorgvuldig en met respect gebeurt. U mag de as niet direct meenemen. Wettelijk gezien heeft u een bezinningsperiode van een maand waarin u kunt bedenken wat u met de as wilt doen. In die periode mag u de asbus niet bezoeken. Het crematorium bewaart deze in een algemene nis. U krijgt vanzelf een brief waarin staat wanneer u de as mag ophalen. Wilt dat we met u meegaan om de as op te halen? Laat het ons dan weten.

Vele opties voor asbestemming

U mag zelf bepalen wat u met de as wilt doen. Hiervoor zijn diverse opties in de regio Raalte en Olst-Wijhe. We nemen de mogelijkheden voor asbestemming kort met u door:

  • U kunt de as van uw dierbare bewaren in een urn of dicht bij u dragen in een assieraad. Op Uitvaartwinkel.nl ziet u wat er allemaal mogelijk is.
  • Ook kunt u de as uitstrooien bij het crematorium of op een andere plek. Hiervoor heeft u wel toestemming nodig van degene van wie de grond is waar u de as wilt uitstrooien.
  • Verder is een plek in een nis of een columbarium mogelijk.
  • Of u kunt de urn laten bijzetten in een bestaand graf of in een urnengraf.

 

Iedere begraafplaats in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe en ieder crematorium heeft zo zijn eigen mogelijkheden. Wilt u hier meer informatie over? Vraagt u hier dan gerust naar. Dan denken wij graag met u mee.

Wat zijn de kosten voor een crematie?

Een crematie is minder duur dan begraven. Voor elk budget kunnen wij een crematie regelen. Wanneer er geen hoog budget is, dan kijken we samen naar alternatieven. Zo kunt u toch een persoonlijke tint aan de crematie geven. De kosten voor een crematie zijn ook afhankelijk van uw wensen. Wij zijn u graag tot steun wanneer u een crematie moet regelen in Raalte of Olst-Wijhe. Aan welke kosten kunt u denken:

•           Het cremeren zelf bedraagt rond de € 1300,-;

•           Voor het laten verstrooien van de as betaalt u tussen de € 90,- en €100,-;

•           U heeft al een budget urn voor € 40, maar de prijzen kunnen oplopen tot € 300,- - € 500,- ;

•           De kosten voor de huur van een urnenmuur zijn circa € 340,-.

 

Monuta Holtmaat heeft in oktober 2014 de uitvaart geregeld van mijn moeder. Hierin toonden zij zich erg betrokken naar mijn vader en mij. Er is ook telkens duidelijk gecommuniceerd over wat er allemaal bij komt kijken en de daaraan gekoppelde kosten. – Hilli van Dijk

Wat kunnen wij voor u doen?

Heeft u nog vragen over de kosten van een crematie of de mogelijkheden voor asbestemming in de regio Raalte en Olst-Wijhe? Neem gerust vrijblijvend contact op. Wij zijn bereikbaar op 0572 – 35 26 27 of 06 – 20 44 40 74. Voor het melden van een overlijden kunt u ons dag en nacht bellen. Wanneer u een crematie moet regelen in de gemeenten Raalte of Olst-Wijhe, dan is Monuta Holtmaat u graag tot steun.

 

Neem contact op om een crematie te regelen

Waarom Monuta Holtmaat?

  • Betrokken en inlevend
  • Ontzorgen is mijn passie
  • Voor een persoonlijke uitvaart
  • In stijl bij iedere uitvaart
  • Afscheid met een goed gevoel

Werkgebied

Wij zijn werkzaam in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe en plaatsen die hierbij horen: Heino, Heeten, Mariënheem, Luttenberg, Broekland, Nieuw-Heeten, Liederholthuis, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel en Herxen.