Uitvaartcentrum

Het verlies van een dierbare betekent het begin van een emotionele en moeilijke periode. U zult bepaalde keuzes moeten maken. Monuta Holtmaat weet wat u doormaakt en begeleidt u graag, zodat u met een goed gevoel afscheid kunt nemen. Eén van de keuzes die u zult maken, is die voor een opbaarlocatie. Dit kan thuis, maar ook in een uitvaartcentrum bij u in de buurt. Vertel ons uw wensen en wij zullen het voor u regelen. Dit geldt ook voor de uitvaartlocatie. Wilt u naderhand een koffietafel organiseren? Dan is er meer mogelijk dan u denkt in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe. We vertellen u hier graag vrijblijvend meer over.

Altijd een opbaarlocatie in de buurt

Onze uitvaartverzorging begint met een persoonlijk eerste gesprek, waarin we uw wensen rondom de uitvaart bespreken. We vragen dan ook altijd naar waar u de laatste dagen met uw overleden dierbare wilt doorbrengen. Dit is een hele persoonlijke keuze. Wanneer u dat wilt, kan dit thuis in de gemeenten Raalte of Olst-Wijhe. Is dit niet mogelijk of wilt u dit niet, dan kunnen wij ook altijd een uitvaartcentrum in de buurt inschakelen. Hier kunt u vaak gedurende 24 uur per dag bij uw overleden dierbare zijn.

Thuisopbaring

Het komt ook regelmatig voor dat nabestaanden hun dierbare thuis, in hun vertrouwde omgeving, willen opbaren (soms ook in het woonzorgcentrum). Een thuisopbaring biedt u de gelegenheid om op uw eigen manier en in eigen tempo afscheid te nemen. Hierdoor wordt het afscheid vaak als meer persoonlijk ervaren. Wanneer u hiervoor kiest, dan komen wij dagelijks langs voor een controle. We leggen u graag meer over uit over de thuisopbaring en de andere mogelijkheden rondom opbaren.

In een uitvaartcentrum in de buurt

Monuta Holtmaat beschikte in het recente verleden over het een eigen uitvaartcentrum in Raalte. Op dit moment hebben wij geen eigen opbaarlocatie. Dit heeft als voordeel dat u nergens aan gebonden bent en een vrije keuze heeft. Woont u bijvoorbeeld in Olst, dan kunnen wij bij het lokale uitvaartcentrum een opbaring mogelijk maken. Zo is er een uitvaartcentrum in Raalte vlakbij begraafplaats Pleegste, in Heino, en in Wijhe. Daarnaast bieden de crematoria in Diepenveen en Zwolle ook opbaarmogelijkheden. Dit heeft als voordeel dat u op de dag van de uitvaart niet naar een andere locatie hoeft te reizen.

 

Wij hebben een respectvolle wijze van zowel de laatste verzorging van onze vader, als van het opbaren en de uitvoering van zijn uitvaart mogen ervaren. – familie Kogelman

Vaak ook 24-uurskamers

Vrijwel alle uitvaartcentra in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe bieden ook 24-uurskamers aan. Deze kamers zijn comfortabel ingericht om uw momenten van afscheid zowel persoonlijk als intensief te kunnen beleven. U krijgt een sleutel van de kamer en mag zo vaak komen als u wilt en zo lang blijven als u wilt. De familie heeft als enige toegang heeft tot de kamer. Met deze laatste mogelijkheid kunt u uw dierbare dus 24 uur per dag bezoeken. Ook mag u de kamer inrichten met persoonlijke voorwerpen, zoals foto's of andere spullen.

Waar houdt u de plechtigheid?

De meeste plechtigheden worden gehouden in een crematorium, kerk, moskee of in een uitvaartcentrum in Raalte, Olst-Wijhe of omgeving. Hieronder vindt u een greep uit de uitvaartlocaties waar wij vaker komen:

 • De Basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte;
 • De Pauluskerk in Raalte;
 • De Plaskerk in Raalte;
 • De Nicolaaskerk of Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Heino;
 • De H. Maria Onbevlekt Ontvangen in Heeten;
 • De St. Josephkerk in Nieuw-Heeten;
 • De aula van crematorium Steenbrugge in Diepenveen;
 • De aula van crematorium Kranenburg in Zwolle.

Bijzondere uitvaartlocaties

Maar het is ook heel goed mogelijk om hiervan af te wijken. Zo kunt u, wanneer uw dierbare bijvoorbeeld erg betrokken was bij het verenigingsleven, de plechtigheid eventueel houden in de kantine van die vereniging. Verder zijn er mooie theaters in onze omgeving waar mogelijk een uitvaartdienst kan plaatsvinden, zoals het Hoftheater in Raalte en het Capellenborgtheater in Wijhe. Maar voor een uitvaart kunt u ook uitwijken naar een oude kapel, een restaurant en zelfs naar buiten: in een tuin of in de natuur. U kunt in principe voor iedere locatie kiezen. Graag help ik u met het vinden van een locatie waar u zich thuis voelt en waar het goed voelt om afscheid te nemen van uw dierbare.

Koffietafel met Sallandse gemoedelijkheid

Na de uitvaart wordt lang niet altijd meer de standaardcake met koffie geserveerd. De Sallandse gemoedelijkheid uit zich veelal in de keuze van de catering. Tegenwoordig zijn de keuzemogelijkheden veel uitgebreider dan vroeger:

 • Denk maar aan een zoetarrangement dat bestaat uit een ruime keuze aan zoete lekkernijen, zoals macarons, brownies, petit glacés en chocolade.
 • Of een arrangement dat bestaat uit een onbeperkt aanbod van verschillende alcoholische en non-alcoholische dranken, zoals wijn, bier, vruchtensappen, frisdranken, koffie en thee.
 • Met daarnaast een ruime keuze aan borrelhapjes, van pinda’s en borrelnootjes tot warm en koud bittergarnituur, en een gezonde snackmix.
 • Of wat te denken van een kop soep met vers belegde broodjes, eventueel zelfs met de bekende krentenwegge of Deventer Koek?
 • Natuurlijk behoort een kop koffie met een plak cake (in diverse smaken) ook nog steeds tot de mogelijkheden. Maar er kan meer en dat bespreken wij graag met u.

Bijzondere locaties voor koffietafel

Na het afscheid kunt u uiteraard in het uitvaartcentrum in Raalte of Olst-Wijhe blijven, of in de aula van het crematorium. Maar het kan ook mooi zijn om samen naar het favoriete restaurant van uw overleden dierbare te gaan. In Raalte is een koffietafel ook mogelijk bij bijvoorbeeld Hotel De Zwaan en Bar & Brasserie Zwakenberg. Heeft u een specifieke locatie in gedachten? Laat het ons weten en we zorgen ervoor dat de koffietafel geregeld wordt op de locatie van uw keuze in bijvoorbeeld Olst, Wijhe, Heino of omgeving.

 

De uitvaartverzorger heeft ons echt goed begeleid bij het regelen van de uitvaart. Tot in de kleine dingen dacht hij overal aan. Het was fijn om met hem 'samen te werken'. – mevrouw Brands

Welke locatie past bij u?

Wilt u vrijblijvend meer informatie over een uitvaartcentrum in de gemeente Raalte of Olst-Wijhe? Of heeft u vragen over een bijzondere locatie? Dan helpen wij u graag. U bereikt ons telefonisch op 0572 – 35 26 27 of 06 – 20 44 40 74. Wij zijn er voor u en helpen u een begrafenis of crematie te regelen.

 

Neem contact op voor een uitvaartcentrum bij u in de buurt

Waarom Monuta Holtmaat?

 • Betrokken en inlevend
 • Ontzorgen is mijn passie
 • Voor een persoonlijke uitvaart
 • In stijl bij iedere uitvaart
 • Afscheid met een goed gevoel

Werkgebied

Wij zijn werkzaam in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe en plaatsen die hierbij horen: Heino, Heeten, Mariënheem, Luttenberg, Broekland, Nieuw-Heeten, Liederholthuis, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel en Herxen.