Voor een persoonlijke uitvaart

Bij het verzorgen van een uitvaart is tegenwoordig veel mogelijk. Uw wensen en die van uw overleden dierbare staan centraal, zodat de uitvaart zo persoonlijk mogelijk is en past bij wie de overledene was.

Waar houdt u de plechtigheid?

De meeste plechtigheden worden gehouden in een crematorium, kerk, moskee of in een uitvaartcentrum. Maar het is ook heel goed mogelijk om af te wijken van deze standaardlocaties. Zo is het voor u misschien een optie - wanneer uw dierbare bijvoorbeeld erg betrokken was bij het verenigingsleven - om de plechtigheid te houden in de kantine van de vereniging. U kunt in principe voor iedere locatie kiezen. Wij zoeken voor u uit wat er precies kan en mag.

Welke kist wilt u voor uw dierbare?

De keuze voor een kist en de keuze in de bijbehorende kosten is enorm. Kiest u voor folie, fineer of voor een massieve kist? Een mand of een lijkwade? Ook is het mogelijk om te kiezen voor een bepaalde kleur. Uit ervaring weten we dat nabestaanden bij een begrafenis kiezen voor een duurdere kist dan bij een crematie. Wanneer u dat wenst, kunnen we bij u langskomen om de verschillende kisten en prijzen te bespreken. Dat is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Welke muziek wilt u graag horen?

Uitvaartmuziek is vaak een belangrijk onderdeel bij het afscheid, want muziek betekent vaak emotie. Muziek kan dan ook de sfeer bepalen, maar ook herinneringen naar boven brengen. En dat kan helpen bij het uitdrukken van emoties of gevoelens. Persoonlijk gekozen muziek kan nabestaanden helpen om gedachten te verwoorden en troost te bieden. Bovendien kunt u ook de tekst van een liedje gebruiken als rouwtekst en voor een eventuele toespraak bij een begrafenis. U bent bij het kiezen van de liedjes natuurlijk niet gebonden aan de standaard uitvaartmuziek. Het staat iedereen vrij om de muziek te kiezen die hij of zij passend vindt bij de gelegenheid. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor live muziek tijdens de afscheidsdienst.

Welk rouwvervoer kiest u?

Uw dierbare moet worden overgebracht van een (zieken)huis naar een uitvaartcentrum, naar de kerk, een begraafplaats of het crematorium. Dit kan met de traditionele zwarte rouwauto, maar er is nog veel meer mogelijk voor rouwvervoer. Wij kunnen ook rouwauto's regelen in andere kleuren en typen. Zo is de klassieke Bentley met bloemen erop een chique optie. Ook kunt u kiezen voor een (loop)koets, een fietskar, een rouwbus of een rouwcaravan. Of kiest u liever voor de uitvaarttruck of eigen vervoer? Dit mag ook.

Voor welke bloemen kiest u?

Bloemen horen bij bijzondere momenten in het leven, dus ook bij een overlijden. Rouwbloemen zijn een uiting van liefde voor de overledene en bieden troost aan de nabestaanden. Het zijn hoopvolle tekens van liefde, medeleven en deelneming. Vaak worden rouwbloemen besteld tijdens het regelen van de uitvaart. Dat is gemakkelijk en u hoeft er zelf niet meer achteraan te gaan. Monuta Holtmaat kan ervoor zorgen dat de bloemist bij u thuis komt, zodat u uw wensen met de bloemist kunt bespreken. Maar natuurlijk kunt u ook zelf naar een bloemist gaan en daar een rouwboeket of rouwstuk laten samenstellen van de lievelingsbloemen van de overledene.

Welke tekst wilt u op de linten?

Aan een rouwboeket zitten vaak linten. Wilt u het rouwboeket voorzien van een lint, denkt u dan voor u naar de bloemist gaat alvast na over de tekst die u erop wilt laten zetten. Nadenken over een tekst voor op het lint is emotioneel en het is niet prettig om dit in een drukke winkel te moeten doen. Het is beter om de tekst vooraf al op papier te zetten. Monuta Holtmaat helpt u daar graag bij. Overigens kan een rouwboeket ook mooi zijn zonder linten.

Samen kunnen we uw wensen op papier zetten

Heeft bovenstaande tekst u aan het denken gezet? Of wilt u uw eigen wensen voor de uitvaart op papier zetten? Dan kan ik geheel vrijblijvend bij u langskomen om dit te bespreken. U weet dan wat er mogelijk is. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0572 – 35 26 27 of 06 – 20 44 40 74.

 

Neem contact op voor een persoonlijke uitvaart

Waarom Monuta Holtmaat?

  • Betrokken en inlevend
  • Ontzorgen is mijn passie
  • Voor een persoonlijke uitvaart
  • In stijl bij iedere uitvaart
  • Afscheid met een goed gevoel

Werkgebied

Wij zijn werkzaam in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe en plaatsen die hierbij horen: Heino, Heeten, Mariënheem, Luttenberg, Broekland, Nieuw-Heeten, Liederholthuis, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel en Herxen.