Actueel

"Gaan zoals ze was. Hoe mooi is dat?"

Vaste rituelen en tradities spelen een steeds minder grote rol bij het laatste afscheid. In plaats daarvan staat het persoonlijke leven van de overleden dierbare vaak centraal. Voor uitvaartverzorger Jacquelines Reijers is haar vak haar roeping. "Het is zo ontzettend belangrijk dat je goed afscheid neemt van je dierbare. Je gaat maar één keer van de aarde af. Ga dan zoals je was." 

Vier bijzondere opbaarlocaties. Wat past eigenlijk bij u?

Uitvaarten worden steeds persoonlijker. Nabestaanden denken bijvoorbeeld al heel vaak bewust na over welke bloemen, catering en muziek het beste passen bij hun overleden dierbare. Maar de mogelijkheden gaan veel verder. Want wist u dat er ook veel mogelijkheden voor opbaring zijn?

Bij opbaren denkt men nog vaak aan een uitvaartcentrum of thuis. Maar past dat wel bij wie de overledene was? Of bij u? Lees waar anderen voor kozen en waarom.

Lichtjesavond Huize Vossendel Monuta Jacqueline Reijers

LICHTJESAVOND HUIZE VOSSENDEL 19 APRIL

Wat een prachtige herdenkingsceremonie hebben we op donderdagavond 19 april samen met diverse familieleden mogen beleven. Het weer was uiteraard prachtig en gaf de families volop de gelegenheid om rond te dwalen door de afscheidstuin en samen mooie herinneringen op te halen. In de korte herdenkingsceremonie hebben we samen kaarsen aangestoken voor de overledenen en hebben we genoten van de mooie muziek en toepasselijke gedichten.

Samen ontzorgen: samenwerking met Mantelzorgmakelaar Elise Lentjes

Als uitvaartondernemer bouwen wij in een korte tijd een intense band op met nabestaanden. Aandacht voor de familie vinden wij dan ook van groot belang. Mantelzorgmakelaar Elise Lentjes deelt deze visie. Zij ondersteunt mantelzorgers door coördinerende taken van hen over te nemen. Daarom werken wij nauw met elkaar samen en ontzorgen wij gezamenlijk mensen en hun nabestaanden in de laatste fase van het leven….en daarna.

Persoonlijk en betaalbaar afscheid nemen

Afscheid nemen kan op verschillende manieren. Maar wat kost een uitvaart eigenlijk? Eén op de drie Nederlanders heeft geen idee wat een uitvaart kost, of schat de helft van de kosten lager in, stelde budgetvoorlichter Nibud onlangs vast. U kunt natuurlijk kiezen voor een grootse uitvaart op een landgoed met luxe hapjes. Maar u kunt ook gaan voor een intieme plechtigheid in uw eigen woonkamer of tuin. Wij denken hierover graag met u mee, ook over de kosten. 

 

Monuta Jacqueline Reijers bezorgt eenzame ouderen “Een Mooie Dag”

Stichting Mikado Welzijn heeft het initiatief genomen om eenzame ouderen in de dorpen Duiven, Westervoort, Groessen en Loo uit hun isolement te halen en ze een gezamenlijke uitgebreide lunch aan te bieden bij Brasserie Een Mooie Dag in Duiven. Wekelijks kunnen de ouderen in groepen van 4 samen genieten van de lunch. Monuta Jacqueline Reijers is één van de sponsoren van dit samenzijn.

7 bijzondere films met een lach en een traan

Een film gaat niet altijd over een sprookje en heeft niet altijd een happy end. Toch zijn deze rolprenten de moeite van het kijken waard. Ze kunnen troost bieden als u een dierbare heeft verloren. Sommige speelfilms kunnen zelfs inspiratie geven voor wat u bij uw eigen uitvaart zou willen. Zo bieden ze een opening om het gesprek met elkaar aan te gaan over de dood en alles daaromheen. Wij geven u tips voor films die u gewoon gezien móet hebben.

Monuta Jacqueline Reijers en Echte Bakker Koenen trakteren ouderen op oliebollen

Monuta Jacqueline Reijers en Echte Bakker Koenen trakteerden op vrijdag 29 december bewoners van het verzorgingshuis St. Elisabeth op een heerlijke oliebol.  Inmiddels is dit een traditie geworden en wordt deze actie door de bewoners hartelijk ontvangen. 

Met het uitdelen van oliebollen wil Monuta Jacqueline Reijers graag lokaal iets doen voor mensen. “Als uitvaartverzorger zijn we vaak bezig met verdrietige onderwerpen. Met deze actie kunnen we op positieve wijze een andere kant van onszelf laten zien.”