Crematie regelen

Veel nabestaanden komen na een overlijden voor een moeilijke keuze te staan: willen zij de overledene laten begraven of cremeren? Wanneer u voor de laatste optie kiest, is het goed om te weten dat wij warme contacten hebben met de crematoria in de omgeving. Vanuit Bloemendaal en Aerdenhout en omgeving kiest men vaak voor Crematorium Haarlem. En inwoners van IJmuiden geven eerder de voorkeur aan Crematorium Westerveld. In de gemeente Velserbroek wordt voor een van beide crematoria gekozen. Waar u ook voor kiest, Monuta Jonker & Rengers helpt u de crematie te regelen zoals u dat wilt. Want met een waardig en mooi afscheid creëert u een dierbare herinnering, die u verder helpt in het rouwproces. Wilt u meer weten, bijvoorbeeld over de kosten van een crematie? Dan kunt u ons bellen: 0255 - 72 91 00 of 023 - 526 03 27 (dag en nacht bereikbaar om een overlijden te melden).

 

Neem contact op om een crematie te regelen

Crematorium Haarlem

Een modern vormgegeven gebouw, zo zouden we Crematorium Haarlem omschrijven. Dankzij de houten dakspanten en het glas heeft dit crematorium een eigentijdse uitstraling. De lichte vertrekken en de warme inrichting met mooie zitbanken en planten zorgen ervoor dat u zich hier snel op uw gemak voelt. Qua catering is hier een keur aan gerechten, koeken, dranken en hapjes mogelijk.

Crematorium Westerveld in Driehuis

In Driehuis, nabij IJmuiden, vindt u een van de allermooiste crematoria van ons land. Crematorium Westerveld is sfeervol in de duinen gelegen. Het is bijzonder groot en biedt alle faciliteiten die u van een afscheidslocatie mag verwachten. Zo zijn er drie aula’s en vier koffiekamers. Alles is bespreekbaar en samen met de gastvrije medewerkers kunnen we de familie hier maatwerk bieden.

 

Onze ervaring met de heer Jonker was bijzonder goed. Rustige man, alles is duidelijk uit gelegd en hulp gekregen, daar waar nodig.” - mevrouw Van Lieshout

Plechtigheid voorafgaand aan de crematie

Voordat de familie definitief afscheid neemt van de overledene vindt vaak eerst nog een afscheidsplechtigheid plaats. In een crematorium bent u doorgaans afhankelijk van de gehanteerde standaardtijden. U heeft vaak drie kwartier voor een plechtigheid in de aula om vervolgens met alle belangstellenden samen te kunnen komen in de koffiekamer. Ook hiervoor is vaak drie kwartier gereserveerd. Wenst u meer tijd? Laat het dan weten als wij de crematie regelen en wij reserveren dan meer tijd voor u. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. De hoogte hiervan bespreken wij uiteraard vooraf met u.

Een maand wettelijke bezinningsperiode

Wanneer u dat prettig vindt, mag u na de dienst de uitvaartkist begeleiden tot in de ovenruimte. Wij adviseren u hier graag over als we de crematie regelen, want dit kan u helpen in het rouwproces. Vrijwel direct na het overbrengen of na de afscheidsdienst vindt de crematie zelf plaats. Een van de medewerkers verzamelt alle as zorgvuldig in een door het crematorium beschikbaar gestelde asbus. Deze asbus moet daarna minimaal een maand in de algemene nis staan. Dit is wettelijk zo geregeld en wordt ook wel de bezinningsperiode genoemd. Deze periode geeft u de tijd om een passende bestemming voor de as te vinden.

Wat kan er qua asbestemming?

Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden als het gaat om de bestemming van de as. Als uitvaartverzorgers kennen wij de mogelijkheden van de eerder genoemde crematoria en ook de begraafplaatsen in onder meer IJmuiden, Bloemendaal en Velsen. Zo zijn er urnenzuilen, strooivelden en kan een asbus ook op of in een bestaand graf worden bijgezet. Daarnaast zijn er ook aparte urnengraven. Dit alles biedt u vele mogelijkheden om zelf een plek uit te kiezen, die u kunt bezoeken om de overledene te herdenken. Het kan ook zijn dat u er de voorkeur aan geeft om de as uit te strooien. Dat kan bijvoorbeeld in een van de vele duinen in de omgeving van IJmuiden of op een voor u, of de overledene, speciale plaats in bijvoorbeeld Bloemendaal. Hier mag u de as ook (laten) verstrooien, maar u bent dan wel verplicht om toestemming hiervoor te vragen aan de landeigenaar.

In een assieraad of ander herinneringsproduct

Steeds vaker zien we dat nabestaanden een assieraad of ander herinneringsproduct aanschaffen. Het helpt hen om de overledene dicht bij te houden of te dragen. Wanneer u bijvoorbeeld een symbolische hoeveelheid as wilt laten verwerken tot een assieraad of asbeeld, dan bevelen wij Uitvaartwinkel.nl aan. In deze webshop van Monuta vindt u een uitgebreid assortiment aan herinneringsartikelen. U kunt uiteraard bij ons terecht voor advies, maar ook de klantenservice helpt u graag verder. Een prettige bijkomstigheid is het feit dat Uitvaartwinkel.nl geen kosten berekent voor de bezorging.

 

We werden goed geholpen.” - mevrouw Weiland –Kluin

Over de kosten van een crematie

De kosten van de crematie zijn afhankelijk van uw wensen. Een grootse plechtigheid met veel gasten en luxe catering? Dan zullen de kosten logischerwijs hoger uitvallen dan bij een intiem afscheid thuis met eenvoudige catering. Overigens wil het niet zeggen dat een duurdere uitvaart ook mooier is. Uit eigen ervaringen weten we dat een intiem afscheid in bijvoorbeeld de familiekamer of eigen woonkamer net zo waardevol kan zijn. Dit geeft bovendien vaak meer tijd om in alle rust afscheid te nemen, waarna de overledene naar het crematorium wordt overgebracht voor de crematie. Wel willen we meegeven dat een crematie vaak voordeliger is dan een begrafenis, omdat u nu geen bijkomende kosten hoeft te maken voor een grafmonument of de grafrechten. Daarnaast kiest men bij een crematie vaak voor een eenvoudigere en goedkopere kist.

Wij staan dag en nacht voor u klaar

Wij, de uitvaartverzorgers van Monuta Jonker & Rengers, staan dag en nacht voor u klaar als u een crematie moet regelen in IJmuiden, Bloemendaal, Velsen of omgeving. En doordat wij ieder maar één familie tegelijk helpen, bent u verzekerd van onze volledige aandacht. Wilt u hier meer over weten of heeft u nog vragen over een specifiek crematorium of over de kosten van een crematie? Neemt u dan gerust contact met ons op. We beantwoorden uw vragen graag.

Waarom Monuta Jonker en Rengers?

  • Uw wensen, ons vertrekpunt
  • Een contactpersoon de gehele uitvaart
  • Voor ieder budget een mooi afscheid
  • Goede gesprekspartners met oog voor detail
  • Voor iedereen: met of zonder verzekering

Werkgebied

Aerdenhout, Bloemendaal, Bloemendaal Aan Zee, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Zuid, Velserbroek.