Voor nabestaanden is het erg fijn om één vast persoon als aanspreekpunt te hebben. Cisca: “Je bent de vertrouwenspersoon. Ik vind het altijd weer bijzonder hoe je in korte tijd een band met mensen opbouwt. Natuurlijk is er verdriet om het verlies. Maar er wordt ook vaak gelachen bij het ophalen van mooie herinneringen. En het is vooral belangrijk dat ik de familie in alle facetten ontzorg, zodat ze zich helemaal op het afscheid kunnen concentreren.”

Net even anders

Iedereen kan zich uitvaartverzorger noemen, maar er zijn slechts weinigen die alles op zich kunnen nemen. Dat maakt Monuta Cisca Keijzer net een beetje anders. Cisca: “Als de familie dit wil, verzorg ik het wassen, aankleden en ook de make-up. Dit laatste kan zelfs in speciale gevallen waarbij het meer moeite kost om de overledene weer zijn eigen karakter terug te geven. In zo’n eerste fase creëer je al een hechte band met de familie. En dan maakt afkomst of gezindte helemaal niet meer uit.”

Meer dankzij creativiteit

De creativiteit van Cisca zorgt er voor dat ze meer te bieden heeft dan anderen. Cisca: “Creativiteit zorgt ervoor dat je makkelijker kunt inspelen op de verschillende wensen. Maar je kunt ook een mooie praktische aanvulling zijn. Desgewenst ontwerp ik bijvoorbeeld zelf de rouwkaart die natuurlijk perfect moet passen in het geheel. Dit lukt doordat ik me zeer betrokken voel bij de mensen. En tegelijk houd ik goed in de gaten wat er allemaal geregeld moet worden.”

Meer mogelijk

En over het regelen zegt Cisca: “Ervaring leert dat men vaak niet weet wat er allemaal mogelijk is. Daarom breng ik mensen al snel op de hoogte van alle mogelijkheden en onmogelijkheden. De laatste tijd krijgen we bijvoorbeeld vaker vragen over thanatopraxie: het licht balsemen van de overledene. Het blijft meestal niet bij informeren, maar met advies neem ik de mensen als het ware bij de hand. En met altijd eenzelfde doel: een afscheid  zoals men dat wenst.”

Verzekerd of niet?

Monuta Cisca Keijzer is een uitvaartbedrijf en verzorgt uitvaarten voor iedereen. Ook als u geen verzekering heeft of een verzekering bij een andere maatschappij. Ik verzorg altijd op dezelfde manier en met evenveel aandacht de uitvaart, want iedereen verdient een uniek afscheid.

Heeft u een uitvaartverzekering, dan regel ik graag de afhandeling van de polissen en papieren. Als u zelf de afhandeling wilt regelen, kan dat uiteraard ook. Alleen in het geval van een naturaverzekering is het noodzakelijk dat ik dit als uitvaartverzorger voor u doe.