Uitvaartverzorger

Voor mij sluit uitvaartzorg aan bij mijn persoonlijke vaardigheden: creativiteit, organisatievermogen, communiceren in woord en geschrift en coachen/begeleiding in de breedste zin van het woord. Bij het vormgeven van het afscheid van een dierbare, waarbij nabestaanden kwetsbaar, emotioneel en vooral onbekend zijn met wat er allemaal op hen af komt en geregeld moet worden, zet ik deze vaardigheden in om tot een mooi en waardevol afscheid te komen.

In theorie is iedere dag een werkdag voor mij
Ik plooi mij naar de actualiteit van de dag. Mijn agenda is onvoorspelbaar en kan ieder moment veranderen. Het is daarom fijn om werk en wonen dicht bij elkaar te hebben. Met Monuta Landsman verzorg ik uitvaarten in- en rond mijn woonplaats IJsselstein. Mijn vrouw Mariska verzorgt de administratie. Wij hebben de beschikking over het kantoor en het uitvaartcentrum van Monuta aan de Baden Powellweg in IJsselstein.

Ik geniet iedere dag van mijn werk en haal mijn energie uit de reacties van nabestaanden en van de mensen om hen heen
Afscheid nemen kan maar één keer en moet dan ook met de grootste zorgvuldigheid en aandacht voor de nabestaanden worden gedaan. Mij is wel eens na een uitvaart gevraagd “ben jij familie of een vriend van de familie?”, dat is in één vraag samengevat het doel waarnaar ik streef ‘dicht bij de familie komen en daarmee bij de persoon waarvan men afscheid neemt'.

Als uitgangspunt hierin kan een eerder door de overledene ingevuld wensenlijst dienen of wij zoeken met elkaar naar de vorm waarin zij hun dierbare herkennen. Dit resulteert soms in het houden van de afscheidsbijeenkomst op een aparte locatie. Bijvoorbeeld in een theater of bij een sportvereniging, Het verschil kan ook zitten in een bepaald ontwerp van de rouwkaart. Een uitvaart heeft veel elementen; emotionele, praktische, organisatorische en financiële. In dat complexe geheel zie ik mezelf als de vormgever van een laatste herinnering.

Reacties als onderstaande bevestigen dat mijn keuze voor dit vak de juiste is geweest:
Dank je wel Robert,
Afscheid nemen van een zus die nog zo jong is, is zwaar. In een gedicht dat zij graag in haar rouwkaart wilde, staat de zinsnede "sterf niet met mij, omhels het leven". Dat is moeilijk, maar zoals zij het wilde, gaan familie en vrienden het met alle liefde voor haar doen. Door de manier waarop jij gezorgd hebt voor een heel mooi afscheid, is de eerste stap in de richting van de wens van mijn zus gezet. Dank je wel.

Monuta Landsman verzorgt uitvaarten voor iedereen
Ongeacht bij welke maatschappij de overledene een eventuele uitvaartverzekering of lidmaatschap had afgesloten. Na een overlijden benaderen wij de betreffende maatschappij zodat de verzekering of het lidmaatschap wordt uitbetaald. In veel gevallen bestaat een dergelijke verzekering uit een uitkering van een bedrag. De uitkering kan worden aangewend ter voldoening van (een deel van de) uitvaartkosten.

Voor de zogenaamde naturapakketten van verschillende uitvaartverzekeraars is geen eenduidig advies. Uiteraard kunnen wij voor de Monuta verzekerden geheel volgens de omschrijving op de polis onze zorg aanbieden. Verzekeraars hebben, zoals Monuta dat met ons heeft, over het algemeen afspraken met uitvaartondernemingen inzake de hoogte van de vergoeding aan de uitvaartondernemer voor de te leveren diensten. Uitvaartondernemers die geen afspraak met de natura verzekeraar hebben, ontvangen een aangepaste vergoeding. De verschillen hierin zijn groot. Ter compensatie kan (een deel van) het verschil aan de opdrachtgever van de uitvaart in rekening gebracht worden. Het is daarom belangrijk om bij het melden van een overlijden kenbaar te maken of er een naturaverzekering is en bij welke maatschappij deze is ondergebracht. Wij geven u dan een heldere en eerlijke uitleg over wat u van deze verzekering kunt verwachten.

Waarom Monuta Landsman?

  • Tijd en aandacht voor u en uw wensen
  • Kent de tradities in uitvaartzorg
  • Weet de weg naar vernieuwing

Werkgebied

IJsselstein Ut, Benschop, Lopikerkapel, Jaarsveld, Polsbroek, Montfoort, Oudewater, Snelrewaard, Linschoten, Papekop, Hekendorp, Lopik en Oudewater