Actueel

Je zal hem zien in je gedachten

Regelmatig vertellen medewerkers van Monuta over de dingen die zij meemaken in hun bijzondere werkomgeving.

“Waar is Tom?” Mevrouw Pieters keek bezorgd om haar 6-jarige zoontje. Ik ging buiten kijken en zag dat de jongen weer naar het graf was gegaan. Hij zat op zijn knieën voor het graf van zijn vader. Ik ging naast hem zitten. Droevig keek hij op en begon vragen te stellen. “Waarom gaat de kist niet naar beneden? Waarom kan ik mijn vader niet meer zien? Mag ik een bloemetje hebben?”

Rouwen tijdens de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur. Het is dé maand waarin veel mensen samenzijn met familie en vrienden. Maar niet voor iedereen is het een maand vol vreugde en gezelligheid. Het gemis van een overleden dierbare kan de feestdagen extra lastig maken. In dit artikel leest u vijf tips om deze donkere dagen goed door te komen.

Maak het bespreekbaar

Regelmatig vertellen medewerkers van Monuta over de dingen die zij meemaken in hun bijzondere werkomgeving.

Tegenwoordig lijkt alles bespreekbaar. Toch vertelde de tante van een vriendin mij laatst: “Mijn man en ik bespreken alles met elkaar. Behalve ons afscheid… We staan er niet bij stil dat het leven opeens kan ophouden.”

Veel belangstelling voor Advies- en Taxatiedag Monuta Van der Luit

Leiden – Meer dan 200 bezoekers bezochten afgelopen zaterdag 4 november de gratis Advies- en Taxatiedag bij Monuta Van der Luit. De taxateurs voerden 60 taxaties uit: vazen, klokken, serviesgoed, maar ook postzegels en munten en schilderijen werden beoordeeld. Er werd geen Rembrandt of van Gogh ontdekt, maar er waren wel bijzondere items zoals een oerlelijke pendule die de omschrijving kitsch niet misstaat. Maar in deze zeker wel waarde heeft.

Kom erachter of u een Van Gogh heeft

Monuta uitvaartverzorgers krijgen in gesprekken met nabestaanden regelmatig vragen over nalatenschap. Daarom besloten we samen met Goudwisselkantoor Advies- en Taxatiedagen ‘Tussen nu en nalatenschap’ door heel Nederland te organiseren. Iedereen kan kosteloos erfstukken laten taxeren of in gesprek gaan met een notaris of uitvaartverzorger.

5 meest bijzondere vondsten

De taxateurs kwamen een aantal erg bijzondere objecten tegen. Bekijk de 5 meest  bijzonderste vondsten.

Onderzoek: 59 procent van nabestaanden in Zuid-Holland kampt met spijt- en schuldgevoelens na plotseling overlijden dierbare

Maar liefst zestig procent van de Nederlanders die te maken kregen met het overlijden van een dierbare van wie ze geen afscheid hebben kunnen nemen, blijft met vervelende gevoelens achter, zoals spijt en schuld. Onder inwoners van Zuid-Holland bleek dit het geval bij 59 procent. Zo luidt een opvallend resultaat uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van landelijk uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta.

Uw afscheid goed geregeld in een persoonlijk gesprek

De gedachte aan een uitvaart stellen we graag zo ver mogelijk voor ons uit, tot het moment dat het overlijden dichterbij komt. We staan namelijk niet elke dag stil bij een persoonlijk afscheid. Toch kan het helpen om vooraf na te denken over uw uitvaarwensen. Misschien kunt u zich er nog weinig bij voorstellen, maar u kunt zich er wel op voorbereiden. Zo is er bijvoorbeeld altijd een Monuta-uitvaartverzorger bij u in de buurt om uw uitvaartwensen mee te bespreken.

Waar de tijd niet meer bestaat

Zelf heb ik een heel concreet beeld van het hiernamaals. Ik geloof dat als je dood gaat, dat dan de tijd niet meer bestaat. Dus dan ga je dood en dan sla ik meteen mijn ogen op, op de nieuwe aarde. 

Deze tekst van Henk Verheij, stond op zijn eigen rouwkaart. Hij is plotseling en geheel onverwacht overleden.