Lelystad/Zeewolde

Sinds april 2017 ben ik in dienst bij Monuta Lelystad. Voor mijn baan als uitvaartverzorger was ik onder andere draagster. Al vanaf jongs af aan heb ik een passie voor de uitvaart. Elke uitvaart is anders, elke uitvaart is uniek. En dát maakt mijn werk als uitvaartverzorger zo bijzonder.

In Lelystad werk en woon ik. Ik vind deze plaats heel divers, met verschillende achtergronden en culturen en met andere gewoontes en ideeën. Dat past bij mij als mens. Niets is standaard en niets is raar. En dat past bij mijn beleving om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. Details vind ik daarbij enorm belangrijk. Essentieel hierbij is goed luisteren. Hield iemand van het bourgondische leven? Dan durf ik die lievelingswijn prima te presenteren bij of op de kist. En zo zijn er voorbeelden genoeg. Ook denk ik graag mee bij het kiezen van een locatie om afscheid te nemen. Dit hoeft lang niet altijd in de aula van het crematorium te zijn. Ik rijk graag ideeën aan over mogelijke andere locaties, want ook dát maakt de uitvaart persoonlijk.

Het geeft mij een voldaan gevoel als ik na de uitvaart van de nabestaanden te horen krijg dat de uitvaart zo gegaan is als zij het voor ogen hadden. Dáár doe ik het voor!