Actueel

Plotseling staat alles stil

Als uitvaartondernemer krijg ik niet enkel te maken met mensen die komen te overlijden vanwege hun leeftijd maar helaas ook omwille van andere oorzaken. Helaas komt het ook voor dat mensen zelf kiezen om het leven vroegtijdig los te laten. Dit doet mij denken aan die ene dag in het voorjaar van 2017.

Enige paniek

Persoonlijk en betaalbaar afscheid nemen

Afscheid nemen kan op verschillende manieren. Maar wat kost een uitvaart eigenlijk? Eén op de drie Nederlanders heeft geen idee wat een uitvaart kost, of schat de helft van de kosten lager in, stelde budgetvoorlichter Nibud onlangs vast. U kunt natuurlijk kiezen voor een grootse uitvaart op een landgoed met luxe hapjes. Maar u kunt ook gaan voor een intieme plechtigheid in uw eigen woonkamer of tuin. Wij denken hierover graag met u mee, ook over de kosten. 

 

7 bijzondere films met een lach en een traan

Een film gaat niet altijd over een sprookje en heeft niet altijd een happy end. Toch zijn deze rolprenten de moeite van het kijken waard. Ze kunnen troost bieden als u een dierbare heeft verloren. Sommige speelfilms kunnen zelfs inspiratie geven voor wat u bij uw eigen uitvaart zou willen. Zo bieden ze een opening om het gesprek met elkaar aan te gaan over de dood en alles daaromheen. Wij geven u tips voor films die u gewoon gezien móet hebben.

"De gitaar was zijn alles"

Als uitvaartondernemer help ik nabestaanden met het vormgeven van een passend afscheid. Zo maak ik vaak een fotopresentatie, verzorg ik de opmaak van de rouwkaart en denk met nabestaanden mee in het opmaken van bloemstukken. Zo ook deze keer, toen ik werd gebeld vanwege het overlijden van een muzikant. 

Gitarist en zanger

Uw afscheid goed geregeld in een persoonlijk gesprek

De gedachte aan een uitvaart stellen we graag zo ver mogelijk voor ons uit, tot het moment dat het overlijden dichterbij komt. We staan namelijk niet elke dag stil bij een persoonlijk afscheid. Toch kan het helpen om vooraf na te denken over uw uitvaarwensen. Misschien kunt u zich er nog weinig bij voorstellen, maar u kunt zich er wel op voorbereiden. Zo is er bijvoorbeeld altijd een uitvaartverzorger van Monuta Leo Boermans bij u in de buurt om uw uitvaartwensen mee te bespreken.

Koffie drinken

In juni van dit jaar werd ik gebeld door Trea. Ze vertelde dat haar moeder is overleden op de leeftijd van 89 jaar. Ik maakte een afspraak en ging bij haar langs om samen met Trea de laatste verzorging te doen.