Actueel

‘Afscheid nemen in het fietsenhok…’

UPDATE: Naar aanleiding van deze column is er inmiddels contact geweest met het betreffende verzorgingstehuis. Komende week is er een afspraak gepland om in het vervolg een goed afscheid te bewerkstelligen. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook zeker zal slagen.

Binnen mijn vak als uitvaartondernemer kom ik in vele verzorgingstehuizen terecht, en wordt er op een passende manier afscheid genomen van de overledene door de verzorgers. Dat het ook anders kan, maakte ik helaas mee in Drachten…

Top 10 duurste uitvaarten ooit

Wie zijn uitvaartwensen doorspreekt met een uitvaartverzorger of een afscheid voor een overleden dierbare moet regelen, bespreekt vroeg of laat ook de kosten. Deze olifant in de kamer is voor veel mensen een belangrijk punt. In sommige gevallen speelt geld geen rol, bijvoorbeeld als een wereldleider of beroemdheid overlijdt. Van gouden kisten tot peperdure graven: in deze lijst vindt u de 10 duurste uitvaarten ooit.

We vieren het leven

Natuurlijk is het overlijden van iemand een verdrietige gebeurtenis. Zeker als het om jonge mensen gaat. Ook jonge mensen hebben hun eigen ideeën over hun komende uitvaart. Dit doet mij terugdenken aan Johan, een jongeman die 25 jaar mocht worden...

Zo plotseling….

Het is dinsdagochtend, mijn dag ziet er rustig uit. Ik ga rond de klok van negen uur naar mijn kantoor in Heerenveen, en begin de dag met administratieve taken. Een paar telefoontjes, en voor ik het weet is de ochtend om. Nog snel een broodje eten, en dan kan ik naar huis…. En dan opeens dat ene telefoontje van een huisarts.

Tips om te herdenken met kinderen

Het overlijden van een (groot)ouder, broertje of zusje kan veel impact hebben op een kind. Er valt niet alleen iemand weg, maar kinderen zien ook het verdriet van volwassenen om hen heen. Herdenken kan voor kinderen een prettige manier zijn om met het verlies om te gaan. Maar hoe pakt u dat dan aan? Rouwdeskundige Leoniek van der Maarel geeft tips en advies. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen.

6 bijzondere manieren van herinneren wereldwijd

Overal ter wereld wordt gerouwd en ook herinnerd. Iedere cultuur en ieder geloof heeft eigen rituelen die troost en steun bieden bij het verlies van een dierbare. Ook hebben ze zo hun eigen tradities om de herinneringen aan hun dierbare levend te houden. Maar hoe doen zij dat precies? In dit artikel leest u hier meer over. En heeft onderstaand stuk u aan het denken gezet? Dan kunt u uw uitvaartwensen online vastleggen.

De ogen definitief sluiten

Op de vroege ochtend van 20 juni word ik gebeld met het nieuws dat mijn vader komt te overlijden. Na een terminaal ziekbed van ruim zes weken zou hij dan nu eindelijk verlost worden. Ik ga op pad, zoals ik vaker doe, nu echter voor mijn eigen vader en met mijn vrouw aan mijn zijde. Onderweg krijg ik een telefoontje van mijn broer; mijn vader heeft zijn laatste adem uitgeblazen.