Vakantie

De maand augustus staat bij veel mensen in de agenda als een periode van rust; vakantie. Velen kijken in de winter al waar ze de zomer willen doorbrengen, genieten van de vrije momenten om de batterij weer op te laden voor de tweede helft van het jaar. Ook ik las een moment van rust in, echter lukt dat niet altijd helemaal.

Terminaal ziekzijn

Als uitvaartondernemer is het je primaire taak om uitvaarten te regelen conform de wensen van de overledene. Veelal gebeurt dit na een overlijden, door in gesprek te gaan met de nabestaanden. Regelmatig komt het voor dat een terminaal zieke mij belt om een afspraak te maken om zijn of haar  uitvaartwensen vast te leggen. Hierbij is de levensverwachting van de één een paar dagen en voor de ander een paar maanden of zelfs een jaar of jaren.

Vakantie

Ook wij gaan op vakantie in de maand augustus. We gaan een paar dagen met onze boot het water op en aansluitend met de auto een camping opzoeken in de Ardennen. De kinderen kijken ernaar uit, en ik natuurlijk ook. Toch heb ik in mijn achterhoofd altijd de gedachte dat iemand die mij het vertrouwen heeft gegeven zijn of haar uitvaart te regelen, komt te overlijden tijdens mijn vakantie.

Uitgerust

Wanneer ik op vakantie ben neemt een collega uitvaartverzorger mijn werkzaamheden over. Ik spreek de situatie van de betreffende families door voordat ik vertrek. Echter blijf ik in contact met mijn collega om te vragen hoe het gaat met de desbetreffende families. Natuurlijk geniet ik van mijn vakantie en is ook mijn batterij weer opgeladen bij thuiskomst. Maar het werk écht loslaten, lukt mij niet.

Iedereen verdient een afscheid met een goed gevoel. Ik help u graag om dit mogelijk te maken. Wilt u meer weten? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met Monuta Leo Boermans via 06- 228 38 213 of via info@montaleoboermans.nl.