Uitvaartverzorging in Heerenveen, Wolvega, Noordwolde eo

Na een overlijden kunt u verdoofd zijn door verdriet, maar er moet ook opeens veel worden geregeld. Een (zware) periode waarin u alle hulp kunt gebruiken. Ik neem u graag de zorg uit handen op het moment dat u daar behoefte aan heeft. Hierbij staan de wensen van de overledene en de nabestaanden altijd centraal.

Betrokkenheid en een persoonlijke invulling

In mijn werk als uitvaartondernemer staat betrokkenheid bij mij voorop. Dit betekent dat ik elke uitvaart persoonlijk maak, bijvoorbeeld bij het openen van de dienst. De indrukken die ik bij u in de dagen voor de uitvaart opdoe verwerk ik in mijn welkomstwoord. Mijn ervaring als uitvaartspreker helpt mij hierbij. Daarnaast kom ik elke dag bij u langs of bel ik u, vanaf het moment van overlijden tot de uitvaart. Maar bij betrokkenheid hoort voor mij ook mijzelf terugtrekken als de familie tijd met elkaar nodig heeft.

Rust creëren

Wat ik ook belangrijk vind in mijn werk als uitvaartondernemer, is rust creëren. Nabestaanden hebben wel eens het idee dat alles op dag een geregeld moet worden, zeker als een overlijden plotseling is. Als de familie nog niet weet of de overledene begraven of gecremeerd wilde worden, dan hebben we daar op een later moment contact over. Dan hebben we misschien wat minder tijd om het een en ander te regelen, maar wel meer bedenktijd. Ik kom elke dag bij u terug, zodat we alles stap voor stap behandelen. Daarbij hoor ik graag wat u wil, en wat u van mij verwacht. Ook als dat betekent dat u zelf de hele dienst wil verzorgen. Ik ben er voor u als back up.

Laatste verzorging

Voordat we beginnen met de invulling van de uitvaart, verzorg ik de laatste verzorging van uw dierbare. Ik vind het fijn om er al tijdens het eerste, meest emotionele moment voor u aanwezig te zijn. Daarnaast zie ik de laatste verzorging als een mooie en eervolle taak die ik veelal thuis in de vertrouwde omgeving van de overledene uitvoer. Als u het prettig vindt, doen we de laatste verzorging samen, of u bent alleen in de kamer aanwezig. U hoeft uiteraard niet te helpen als u dat niet wilt. Alles mag, er is niets dat u niet mag zien of doen. Is een dierbare ’s nachts overleden, dan neem ik ook op dat moment de verzorging op me. In de ochtend kom ik weer bij u langs voor het eerste gesprek over alles wat er verder geregeld moet worden. Hierdoor heeft u altijd één contactpersoon om op terug te vallen.

Thuisopbaring

Bij een thuisopbaring kan de overleden in bed of in de kist liggen. De benodigdheden hiervoor neem ik mee, en kan ik zelf vrijwel direct installeren. Ik leg u uit hoe het automatische koelsysteem werkt en ik kom elke dag bij u langs om te kijken hoe het met u en uw overleden dierbare gaat. En als er iets gebeurt, mag u mij dag en nacht bellen. Opbaren kan ook in een uitvaartcentrum bij u in de buurt.

Bekend met de Friese taal en cultuur

Een voordeel voor mij als uitvaartondernemer in de omgeving van Heerenveen, Wolvega en Noordwolde, is dat ik uit de regio kom. Ik woon hier al mijn hele, heb affiniteit met de Friese cultuur en spreek en schrijf de taal, iets wat belangrijk is voor de rouwadvertenties en –kaarten, maar ook in mijn contact met nabestaanden. Emoties drukken zich het beste uit in de taal die men aan het hart ligt. Friese elementen in de uitvaart verwerken kan bijvoorbeeld door de kerkklokken te luiden, de kist over te brengen op een platte wagen of in een rouwkoets met een Fries paard of een uitvaart in het voetbalstadion van sc Heerenveen te verzorgen.

 

Leo, heel erg bedankt voor de fantastische begeleiding tijdens het regelen van de begrafenis van onze dochter Lindsay. Alles was perfect geregeld. We kunnen met trots zeggen dat we ons kleine meisje een mooi en waardig afscheid hebben kunnen geven. – Familie Funke

Als een kind sterft

Als een kind sterft, dan staat de wereld stil. Ik help graag om de uitvaart van een kind zo persoonlijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld door uit naam van de familie te spreken, als dat voor de familie te moeilijk is. Tijdens onze gesprekken gedurende de hele week, komen mooie herinneringen naar voren, die ik opschrijf en in een memoriam voordraag tijdens de uitvaart. Als u dat wilt, maakt mijn vrouw foto’s van de uitvaart, die u later in de vorm van een boekje van mij krijgt. Gratis, als extra dienst. Om ook zoiets emotioneels, maar zo persoonlijks, als een uitvaart heel prettig kan zijn om vast te leggen.

Kinderen helpen tijdens de uitvaart

Kinderen en ik hebben een klik. Om ook hun verdriet een plek te geven, geef ik ze vaak een taak tijdens de uitvaart, zoals helpen met het condoleanceregister, voorop lopen of naast de chauffeur zitten. Kinderen krijgen van mij een door mijzelf gemaakte kaars, zodat zij een kaarsje kunnen branden op een verdrietig moment. Ook neem ik neem kleurplaten en stiften mee naar de uitvaart. Kinderen geef ik graag vertrouwen. Een uitvaart mag informeel zijn, en kinderen zijn voor mij overal welkom.

 

Neem contact op over mijn uitvaartverzorging

 

Waarom Monuta Leo Boermans?

  • Toegankelijk en informeel
  • Persoonlijke begeleiding
  • Lokale betrokkenheid
  • Ek Frysktalig

Werkgebied

Noordwolde Fr, De Hoeve, Blesdijke, Jubbega, Hoornsterzwaag, Oudehorne, Nieuwehorne, Bontebok, Heerenveen, Terband, Oudeschoot, Nieuweschoot, Oranjewoud, Mildam, Katlijk, De nipe, Gersloot, Tjalleberd, Luinjeberd, Rottum Fr, Rotstergaast, Rotsterhaule, Sintjohannesga, Oudehaske, Nijehaske, Vegelinsoord, Haskerdijken, Nieuwebrug, Wolvega, Oldeholtpade, Nijeholtpade, Ter Idzard, Oldeholtwolde, Sonnega, Oldetrijne, Nijetrijne, Spanga, Scherpenzeel Fr, Langelille, Munnekeburen, Oldelamer, Nijelamer, Nijeholtwolde, Slijkenburg, Akkrum, Terherne, Nes Gem Boarnsterhim en Aldeboarn