Begrafenis regelen

0573 - 45 13 13 24/7 bereikbaar

In en om Lochem liggen vele plaatsen, zoals Borculo, Ruurlo en Laren. Maar ook kleinere plaatsen als Barchem, Gelselaar en Geesteren. Vrijwel ieder dorp heeft een eigen begraafplaats en een aantal kerken heeft zelfs een eigen kerkhof. Het fijne van Monuta Kamperman is dat wij precies weten wat er waar mogelijk is. In Gelselaar loopt u na het afscheid in de kerk bijvoorbeeld zo naar de begraafplaats. Over dit soort zaken denken wij met u mee. Samen helpen we u de begrafenis te regelen in Lochem en omgeving.

Waar is een begrafenis mogelijk?

Monuta Kamperman maakt overal een begrafenis mogelijk, of dit nu in Lochem en omgeving is of ergens anders. Soms kan iemand graag terug willen naar zijn geboortegrond, of de familie ligt ergens anders begraven. Ook dan kunnen wij daar de uitvaart regelen. Eigenlijk is een begrafenis dus altijd overal mogelijk. In Lochem en omgeving komen wij onder meer op de volgende begraafplaatsen:

 • Nieuwe Begraafplaats in Lochem;
 • Algemene Begraafplaats in Laren;
 • Algemene Begraafplaats in Barchem;
 • Algemene Begraafplaats Deugenweerd in Borculo;
 • Algemene Begraafplaats de Sprakelberg in Borculo;
 • Algemene Begraafplaats in Geesteren;
 • Algemene Begraafplaats in Gelselaar;
 • Algemene Begraafplaats in Haarlo;
 • Algemene Begraafplaats in Ruurlo;
 • Rooms-katholieke Begraafplaats in Borculo;
 • Rooms-katholieke Begraafplaats in Ruurlo.

Meest goedkoop: algemeen graf

In de gemeenten Lochem en Berkelland zijn op de begraafplaatsen ook algemene graven, soms zelfs algemene kindergraven. Hiervoor betaalt u geen grafrechten. Maar u mag ook niet bepalen wie hier precies begraven mogen worden. In een algemeen graf rusten vaak meerdere personen. Dit graf is doorgaans voor de duur van tien jaar en verlenging is niet mogelijk.

 

De mensen van Monuta hebben ons op alle punten heel goed geholpen, terzijde gestaan. Toch was het net alsof zij ook betrokken waren, zonder al te persoonlijk of juist onpersoonlijk te worden. Geen enkele vraag was vreemd, alles was bespreekbaar. Wij hebben allemaal een goed gevoel over de begeleiding, ik kan geen enkel minpuntje bedenken. Ondanks dat we allen nog verdriet hebben, durf ik te zeggen: 'Dank je wel, het is goed. - mevrouw De Graaff

Meest gekozen: particulier graf

Wij zien dat de meeste mensen in de regio Lochem kiezen voor een particulier graf. U mag vooraf een plek op de begraafplaats uitkiezen en reserveren. Deze plek huurt u dan voor een bepaalde periode en hiervoor betaalt u grafrechten. U mag deze periode altijd verlengen. Wel moet er rekening gehouden worden met de minimale wettelijke grafrust van tien jaar. Vrijwel altijd is het mogelijk om meerdere personen in dit graf te begraven. U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, maar u kunt dit ook afkopen.

Wat kost een graf in uw gemeente?

Monuta heeft een grafkostenmeter ontwikkeld, waarmee u eenvoudig en snel de grafkosten in uw gemeente kunt opvragen. Zo heeft u een indicatie van de kosten. Uw uitvaartverzorger kan u helpen om de exacte prijzen te berekenen.

Nieuw: natuurbegraafplaats

De afgelopen jaren komt er steeds meer vraag naar de natuurbegrafenis: iemand krijgt dan een laatste rustplaats in de natuur, bijvoorbeeld bij een beekje, in het bos of op de heide. We kunnen de begrafenis regelen op natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem of Slangenburg in Doetinchem. Verder is een deel van de Algemene Begraafplaats de Sprakelberg in Borculo ook in gebruik als natuurbegraafplaats.

Over de kosten van een begrafenis

Een begrafenis is doorgaans duurder dan een crematie, omdat er vaak bijkomende kosten zijn voor een grafsteen en grafrechten. Verder geldt voor zowel een crematie als begrafenis dat de kosten afhankelijk zijn van de wensen. Wilt u bijvoorbeeld veel mensen uitnodigen, uitgebreide catering en rouwvervoer, dan is dit duurder dan een klein gezelschap dat met de kist naar de begraafplaats loopt. Uw uitvaartverzorger kan met u meedenken over het kostenplaatje.

 

We zijn erg tevreden over de rustige persoonlijke begeleiding. Als cliënt de overtuiging hebben dat alles wordt geregeld op professionele manier, en dit alles in goed overleg. - mevrouw Van der Meulen

Kunt u onze hulp gebruiken?

Wij begrijpen dat het niet gemakkelijk is om een begrafenis te moeten regelen voor een dierbare. Daarom nemen we u graag de nodige zorgen uit handen. Laat ons u helpen. Wij kennen de regio en de lokale gebruiken. Samen kunnen we de begrafenis regelen in Lochem of elders zoals u dat wilt. Ook over de kosten van een begrafenis denken we graag met u mee. Neemt u gerust contact met ons op.

 

Neem contact op om een begrafenis te regelen

Waarom Monuta Kamperman?

 • Gelegen naast gemeentelijke begraafplaats
 • Schitterend uitzicht vanuit landelijk gelegen aula
 • Uw wensen staan centraal
 • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
 • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart

Werkgebied

Lochem, Barchem, Laren Gld, Ruurlo, Borculo, Haarlo, Geesteren Gld en Gelselaar.