Uitvaartcentrum

0573 - 45 13 13 24/7 bereikbaar

Monuta Kamperman beschikt over een eigen uitvaartcentrum in Lochem. Hier is een 24-uurskamer en een opbaarkamer, waar u op afspraak uw dierbare kunt bezoeken. Daarnaast is er een ruime aula, die omgebouwd kan worden tot koffiekamer. Omdat we vlak bij de begraafplaats gelegen zijn, vindt u bij ons alles op één plek. En woont u elders, bijvoorbeeld in Borculo of Ruurlo? Dan kunnen we ervoor zorgen dat uw dierbare daar (in een uitvaartcentrum of thuis) wordt opgebaard. En ook voor de afscheidsdienst zelf is een locatie bij u in de buurt mogelijk. Dat kan in Lochem zijn, maar ook in Barchem, Geesteren of Gelselaar. U bepaalt wat u wilt, wij zorgen ervoor dat het geregeld wordt.

Over opbaren in ons uitvaartcentrum

U kunt kiezen voor een opbaring in de 24-uurskamer of in de opbaarkamer. Als u kiest voor de 24-uurskamer kunt u zo vaak komen als u wilt en net zo lang blijven als u wilt. U krijgt van ons een sleutel waarmee u op elk gewenst moment in het uitvaartcentrum kunt komen. U mag de kamer op een persoonlijke manier inrichten. Bijvoorbeeld door er foto’s, kaartjes, bloemen of andere persoonlijke spullen te plaatsen. Er is ook een eigen keuken en toilet beschikbaar. Kiest u voor de opbaarkamer, dan kunt u op afspraak op bezoek komen. Ook in deze comfortabele kamer kunt u rustig afscheid nemen. U kunt altijd met vragen of voor een luisterend oor terecht bij de gastvrouw die in het uitvaartcentrum aanwezig is. Wij streven ernaar dat u bij het gebruik van het uitvaartcentrum door dezelfde gastvrouw wordt begeleid.

 

Goede persoonlijke aandacht. Er wordt goed geluisterd en alles daarna goed uitgevoerd. Er wordt meegedacht. - heer Markink

Opbaren kan ook thuis

Het kan fijn zijn om uw dierbare zo lang mogelijk thuis te houden, zodat u in een vertrouwde omgeving afscheid kunt nemen. U hoeft dan niet naar een uitvaartcentrum te reizen. Wij kunnen ervoor zorgen dat uw dierbare thuis opgebaard wordt: in bed of in de kist. Iedere dag komen we dan bij u langs in Borculo, Ruurlo of waar u ook woont. We controleren dan de apparatuur en beantwoorden uw vragen.

Opbaren kan ook bij u in de buurt

Als opbaren thuis niet kan of als u dat niet fijn vindt, kunnen we ook een uitvaartcentrum in de buurt voor u zoeken. Hier kunt u dan afscheid nemen van uw dierbare. Vrijwel ieder dorp heeft een eigen plek waar opbaren mogelijk is, bijvoorbeeld:

Over een afscheid in ons uitvaartcentrum

Ons uitvaartcentrum ligt 400 meter van de gemeentelijke begraafplaats. Wie geen kerkelijke uitvaart wil, maar toch een afscheid kan uitstekend afscheid nemen in onze grote aula met mooie raampartijen. Op verzoek kunnen we natuurlijk wel een kerkelijke voorganger vragen. In onze aula is plaats voor maximaal 180 belangstellenden. Wanneer u dat wenst kunnen wij een piano regelen. Tevens kunnen we de plechtigheid opnemen op cd en dvd. Het uitzicht op de weide is bijzonder mooi en bekend in de hele omgeving. Omdat wij het belangrijk vinden dat u rustig en goed afscheid kunt nemen, bent u bij ons niet aan vaste tijden gebonden zoals bij crematoria vaak wel het geval is. Verder ons is ons uitvaartcentrum uiteraard ook geschikt voor mindervaliden.

Over een afscheid bij u in de buurt

Voor ons is het belangrijk dat de familie goed afscheid kan nemen. De uitvaartlocatie speelt daarbij een belangrijke rol. Kies voor een plek waar iedereen zich goed en fijn bij voelt, en die past bij het leven van de overledene. Hieronder leest u een aantal suggesties voor uitvaartlocaties uit regio Lochem;

 • Thuis in de tuin;
 • Thuis achterop de deel;
 • In een aula van het crematorium in Zutphen of elders;
 • In ons uitvaartcentrum in Lochem;
 • In een van de vele kerken;
 • In een café.

Of u nu in Lochem zelf woont, in een kerkdorp als Borculo of Ruurlo of een buurtschap, in overleg met uw wensen is er altijd een afscheid in de buurt mogelijk.

Catering: wat u maar wilt

Na de uitvaart in ons uitvaartcentrum in Lochem verzorgt Monuta Kamperman op passende wijze een koffietafel. U kunt kiezen voor een eenvoudige koffietafel, maar ook een uitgebreid buffet behoort tot de mogelijkheden. Of wat dacht u van lokale lekkernijen, zoals Achterhoekse krentenwegge of de overheerlijke kaneelcake van Bakkerij ten Broeke uit Lochem? En wanneer u dat wilt, kunt u de koffietafel ook bij een horecagelegenheid laten plaatsvinden, zoals:

 • Café, restaurant en zalencentrum Baan in Geesteren;
 • Café en restaurant Florijn in Gelselaar;
 • Kulturhus ’t Kruispunt in Laren;
 • Fletcher Hotel de Scheperskamp in Lochem;
 • Kerkelijk centrum De Sprankel in Ruurlo;
 • Café en restaurant De Keizerskroon in Ruurlo;
 • Café, restaurant en zalencentrum Peters in Borculo;
 • Dorpshuis ’t Onderschoer in Barchem;
 • Hotel Woodbrookershuis in Barchem.

 

Persoonlijke aandacht en goede afstemming wat onze wensen en behoeftes waren om op een goede manier afscheid te kunnen nemen. - mevrouw Slagman

Wilt u meer weten?

Zoals u kunt lezen, kan er veel als het gaat om opbaren en afscheid nemen in uw buurt. Hierover gaan we graag met u in gesprek. We luisteren naar uw wensen, denken mee en geven suggesties. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken. Wanneer u meer wilt weten, kunt u gerust contact met ons opnemen. We komen graag bij u langs en u bent ook van harte welkom bij ons uitvaartcentrum in Lochem.

 

Neem contact op over ons uitvaartcentrum

Waarom Monuta Kamperman?

 • Gelegen naast gemeentelijke begraafplaats
 • Schitterend uitzicht vanuit landelijk gelegen aula
 • Uw wensen staan centraal
 • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
 • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart

Werkgebied

Lochem, Barchem, Laren Gld, Ruurlo, Borculo, Haarlo, Geesteren Gld en Gelselaar.