Actueel

Uw afscheid goed geregeld in een persoonlijk gesprek

De gedachte aan een uitvaart stellen we graag zo ver mogelijk voor ons uit, tot het moment dat het overlijden dichterbij komt. We staan namelijk niet elke dag stil bij een persoonlijk afscheid. Toch kan het helpen om vooraf na te denken over uw uitvaarwensen. Misschien kunt u zich er nog weinig bij voorstellen, maar u kunt zich er wel op voorbereiden. Zo is er bijvoorbeeld altijd een Monuta-uitvaartverzorger bij u in de buurt om uw uitvaartwensen mee te bespreken.

Wat te doen bij overlijden?

Wanneer een dierbare overlijdt staat uw wereld even stil. Toch moet er in korte tijd veel geregeld worden. Weet u wat u als eerste moet doen bij een overlijden? Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

Huisarts bellen
Het eerste wat er moet gebeuren na een overlijden thuis, is de huisarts bellen. De huisarts stelt vervolgens een verklaring van overlijden op. Wanneer een overlijden in een ziekenhuis of zorgcentrum plaatsvindt, zal het personeel een arts inschakelen.

Monuta Magis mag zich Register Uitvaartverzorger noemen

Juliette Magis van Monuta Magis uit Helmond is opgenomen in het Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Hiermee weten nabestaanden zeker dat Monuta Magis voldoet aan de eisen die de SKU stelt aan een bekwame en deskundige uitvaartverzorger.

Al in bezit van Keurmerk
Om in aanmerking te komen voor deze titel, moet de uitvaartverzorger al beschikken over het Keurmerk Uitvaartzorg. Daarnaast wordt nader onderzoek gedaan naar de kwaliteit en klanttevredenheidsscore van een uitvaartverzorger.

Top 10 duurste uitvaarten ooit

Wie zijn uitvaartwensen doorspreekt met een uitvaartverzorger of een afscheid voor een overleden dierbare moet regelen, bespreekt vroeg of laat ook de kosten. Deze olifant in de kamer is voor veel mensen een belangrijk punt. In sommige gevallen speelt geld geen rol, bijvoorbeeld als een wereldleider of beroemdheid overlijdt. Van gouden kisten tot peperdure graven: in deze lijst vindt u de 10 duurste uitvaarten ooit.

 

10. Michael Jackson (1 miljoen dollar)

Uw uitvaart nu al regelen: voorgesprek

Een voorgesprek is bedoeld om eventuele wensen vast te leggen. Dit kan zijn als u of uw dierbare binnenkort komt te overlijden, maar ook als u volop in het leven staat en de uitvaart alvast goed geregeld wil hebben. In dit voorgesprek kunnen we samen uw wensen zorgvuldig doornemen en op papier vastleggen. Het geeft u en uw nabestaanden een gevoel van rust. Indien u een voorgesprek wenst, bel mij dat gerust voor een vrjblijvende afspraak.