Begrafenis regelen

Ik sta voor u klaar bij een begrafenis regelen in Helmond en Laarbeek. De plechtigheid kan plaatsvinden in een van de kerken, of op een andere locatie. De keuze is geheel aan u.

Begraafplaatsen in Helmond en Laarbeek

Nog steeds kiezen veel mensen voor een begrafenis. Vaak heeft de keuze voor een begrafenis met het gevoel of het geloof van mensen te maken. Ook als er al een graf is en de overledene wil hierin worden bijgezet, wordt gekozen voor begraven. Bijna elke kerk heeft een eigen begraafplaats. Ik heb nauw contact met de pastors in de regio Helmond en weet hierdoor wat de mogelijkheden zijn.

Plechtigheid in de kerk

U kunt de begrafenisdienst houden in een van de kerken in Helmond. Of in een van de kerken in de dorpen van de gemeente Laarbeek. Een kerk biedt plaats aan veel gasten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De Luciakerk in Mierlo Hout: deze kerk heeft een gouden medaille gewonnen voor ‘mooiste dorpskerk’.
  • De Trudokerk in Stiphout: dit is een grote, hoge basiliek met een opvallend spitse toren. Het interieur van de kerk is kleurrijk. Het oude interieur is nog vrijwel geheel aanwezig.
  • RK Parochie de Lambertus in Helmond: dit is een grote kerk, centraal gelegen in Helmond. Het interieur is indrukwekkend en heeft vele mooie details.
  • St. Jozefkerk: mooie kerk in Helmond waar veel wordt georganiseerd en ook rekening wordt gehouden met kleine kinderen.

Plechtigheid op een andere locatie

Ook bij een begrafenis kunt u kiezen voor een plechtigheid op een andere locatie dan in de kerk. Mensen kiezen hiervoor om een meer persoonlijke invulling aan de dienst te kunnen geven. Tijdens een dienst in de kerk wordt veel tijd besteed aan rituelen. Wilt u meer tijd voor persoonlijke toespraken of muziek, denk dan eens aan een andere locatie zoals Theater het Speelhuis. U ziet bij deze locatie nog het glas en lood van de voormalige kerk. De locatie is geschikt voor een grote groep en het beeld, geluid en de belichting zijn professioneel geregeld.

Koffietafel

Een koffietafel kan bijna overal plaatsvinden. Denk aan een café of restaurant vlakbij de begraafplaats. Er wordt nog steeds vaak koffie en cake geserveerd tijdens de koffietafel. Worstenbroodjes of een kleine lekkernij zoals mini muffin of een broodjes buffet komen ook vaak voor. Maar alles kan tegenwoordig, voor iedere wens is een passend aanbod. U kunt ook kiezen voor het schenken van een borrel in de middaguren. In Helmond en Laarbeek houden we vaak van een bourgondische inslag. Met de overledene in onze gedachten, kunnen proosten we op het leven.

De kosten van een begrafenis

De kosten van een begrafenis bestaan voor een groot deel uit grafkosten. Deze zijn per gemeente verschillend. In de grafkostenmeter kunt u opzoeken wat de kosten zijn voor Helmond of een van de gemeentes van Laarbeek. Ook plaatsen mensen vaak een grafmonument op een graf. Dit kan ook kostbaar zijn. Wilt u een begrafenis regelen voor een lager budget, dan kunt u denken aan een algemeen graf in plaats van een eigen graf. Of aan het hergebruiken van een grafsteen. Ik denk graag met u mee over de mogelijkheden en de kosten.

Het ligt volkomen aan de persoon die alles regelt. Mervrouw Magis was gewoon perfect. Alles was geweldig goed geregeld en ze nam de tijd en aandacht. Als het iemand anders was geweest was het misschien minder goed." - Dhr. van Kuijck

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het regelen van een begrafenis. U mag mij altijd vrijblijvend bellen. Ik ben dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer 0492 - 66 60 00.

Waarom Monuta Magis?

  • Aandacht voor persoonlijke wensen
  • Waardevolle en stijlvolle begeleiding
  • Meedenkend en meelevend
  • Dag en nacht voor u bereikbaar
  • Goede nazorg

Werkgebied

Helmond, Aarle Rixtel, Lieshout, Beek en Donk