Uitvaartverzorger

Maak kennis met Monuta Heidi Markus.

Op mijn 15e ben ik in Almere komen wonen en nooit meer weg gegaan, waardoor ik de regio goed ken. Tot 1 februari 2015 was ik al een aantal jaar werkzaam als uitvaartverzorgster bij Monuta. Ik heb de stap naar franchisenemer gemaakt om mij helemaal te kunnen richten op Almere.

Een baan die er toe doet en mensen bijstaan met iets wezenlijks. Dat is wat dit vak zo bijzonder maakt. Aan tafel bij mensen of tijdens het begeleiden van een dienst gaat het maar om één ding: het passend afscheid nemen van een dierbare. Daarvoor luister ik eerst. Wil graag weten wie de overledene was, wat past bij zijn of haar afscheid? En daarna zoveel mogelijk infomeren. Als de wensen bekend zijn, dan kan ik informatie geven over wat er allemaal mogelijk is. Desgewenst met duidelijke communicatie over de financiële consequenties van de keuzes. De gehele periode tot en met de dag van de uitvaart ben ik het aanspreekpunt voor de familie, regel en verzorg ik alles en ben dag en nacht bereikbaar wanneer zij mij nodig hebben.

Ik krijg vaak de vraag of het niet heel erg verdrietig werk is. Ik kan niet ontkennen dat de verhalen van mensen mij regelmatig aangrijpen. Maar naast de tranen, lokken de herinneringen ook vaak een glimlach uit. Een glimlach die net als de tranen een prachtige uiting van emoties zijn. Mijn voornaamste doel is dat er met een warme glimlach teruggedacht wordt aan de overledene en het afscheid. De warme glimlach waarmee ik mij voorstel als ik binnen kom bij een familie en waarmee ik na de uitvaart afscheid neem van hen. Maar vooral de warme glimlach waarmee de familie terugdenkt aan hun dierbare en de uitvaart.

Waarom Monuta Markus?

  • Uw afscheid, mijn zorg
  • Afscheid met een traan en een warme glimlach
  • Open, helder en informeel contact
  • Zeer persoonlijke benadering en begeleiding

Werkgebied

Almere Stad