De troosthond

Op de eerste rij van de zaal zit een klein meisje. Ze is nog maar vijf jaar. Verdrietig staart ze naar de grond. Een traan druppelt op het tapijt. Haar ouders willen haar troosten, maar ook zij zitten vol verdriet. En dat voelt ze. Dan wandelt mijn troosthond Leia zachtjes naar haar toe en gaat naast haar zitten. Gewoon, als troost, als maatje.

Hoop in afwachting

Als eigenaar van Leia weet ik al dat ze kan troosten. Als uitvaartverzorger weet ik het nu ook. Ik neem Leia mee naar de uitvaart in afwachting of ze doet wat ik hoop dat ze zou doen. En dat doet ze. Een troost zijn voor dat lieve, kleine meisje daar op de voorste rij in de zaal. Het kleine handje frunnikt af en toe in haar vacht en Leia vindt het prima.

Een echt maatje
Een paar dagen na de uitvaart heb ik een nazorggesprek bij de familie. Leia gaat natuurlijk mee. Het kleine meisje straalt helemaal als ze haar ziet. Samen met het meisje wandel ik een stuk met Leia door het park. Ze houdt haar riem vast en Leia is op dat moment wat ze moet zijn: gewoon een maatje.

Het kleine meisje straalt helemaal als ze haar ziet.”

Een hond als troost

Op sommige momenten is het moeilijk om naast uw eigen verdriet ook nog het enorme verdriet van zo’n kindje op te vangen. Juist daar wilde ik als de uitvaartverzorger iets op bedenken. Iedere hondenbezitter weet dat een hond troost kan bieden, een maatje kan zijn. Mijn Leia is dat ook voor mij. Sinds kort is ze gepromoveerd … tot echte troosthond.
 

Wilt u weten wat een troosthond voor u kan betekenen? Neem gerust contact op met Monuta Monique Maurik. U bereikt mij op 010 - 447 15 18.