Reactie toevoegen

In het fotoboek Geraakt van fotograaf Agnes Barts en interviewer Carry de Niet komen 27 portretten aan bod van mensen die werken in de uitvaarbranche. Een van hen is Monuta uitvaartverzorger Monique Maurik.

Veteranenuitvaarten
“Ongeveer een jaar geleden ben ik benaderd door Carry de Niet. Ze had mijn naam gekregen van Monuta directeur Roos Zwetsloot”, vertelt Monique. “Ik doe namelijk veel veteranenuitvaarten en ben ook nauw betrokken bij de groep Contact Oud- en actief dienende Mariniers in Rotterdam.”

Foto’s met de mannen
Na een leuk gesprek met de interviewer werden daarna foto’s gemaakt. “Met een groep veteranen zijn we vervolgens foto’s gaan maken op het Ereveld in Rotterdam. Iedereen van de groep stond meteen klaar om mij te helpen. Leuk detail: een van die mannen is mijn vader!”

27 portretten
Het resultaat van het interview en de fotosessie is opgenomen in het boek Geraakt. Monique: “Hierin vertel ik over mijn werk als uitvaartverzorger. Maar ook 26 andere collega’s uit de uitvaartbranche komen aan het woord, bijvoorbeeld een drager, overledenenverzorger en iemand die as verstrooit op zee.”

Groot succes
Een aantal portretten is ook geselecteerd voor een expositie in het Nederlands Uitvaartmuseum Tot Zover. “Hoe leuk is het dat die van mij en de veteranen daarbij hangt”, vertelt Monique enthousiast. “Ik ben trots en dankbaar, en vind het heel bijzonder dat ik samen met mijn vader in een museum hang!”

Wilt u meer weten?
Via  deze link kunt u  het artikel lezen. Voor meer informatie over het boek kunt u kijken op de site van het boek of de uitgever.