Een begrafenis regelen in Capelle aan den IJssel

Het geeft nabestaanden een prettig gevoel om een plek te hebben om naartoe te kunnen. Om die reden is begraven worden nog steeds populair. Monuta Monique Maurik kan u helpen om een begrafenis te regelen in Capelle aan den IJssel die voldoet aan uw wensen. Wij doen het net even anders, wanneer u dat wenst. Mogen wij u helpen om een begrafenis te regelen in Capelle aan den IJssel en omgeving?

Monique heeft aandacht voor de grote lijnen en de kleine details. Maar nog zoveel belangrijker heeft ze aandacht voor de mensen die achterblijven. Met een fijne Rotterdamse insteek van niet lullen maar poetsen staat ze haar mannetje en krijgt ze geregeld wat er geregeld moet worden. Ze weet feilloos aan te voelen wanneer de nabestaanden even rust nodig hebben en schuwt op die moment niet om met de Rotterdamse touch die rust ook te bezorgen door derden even in de wacht te parkeren.” – Justin de Keizer

Diverse begraafplaatsen in en rond Capelle aan den IJssel

Voor een begrafenis in Capelle aan den IJssel kunt u kiezen uit diverse begraafplaatsen. In een aantal gevallen is er een uitvaartcentrum bij de begraafplaats. Soms is het prettig dat u de gehele uitvaart op dezelfde locatie kunt laten plaatsvinden. Hieronder denken we graag met u mee. In de omgeving van Capelle aan den IJssel vindt u de volgende begraafplaatsen:

  • Begraafplaats, crematorium en uitvaartcentrum Schollevaar in Capelle aan den IJssel
  • Rooms-katholieke begraafplaats en crematorium St. Laurentius in Rotterdam
  • Begraafplaats Waalhoven in Krimpen aan den IJssel
  • Begraafplaats Oud-Kralingen in Rotterdam (Oud-Kralingen)

Particulier graf: een eigen plek

In Capelle aan den IJssel kiezen de meeste mensen voor een particulier (kelder)graf. Deze plek kunt u vooraf reserveren en u bepaalt dan zelf of hier één persoon, een stel of een familie wordt begraven. U koopt de grafrechten voor een bepaalde periode af. Dit kunt u uiteraard verlengen zolang u wenst. Iedere rustplaats hanteert eigen voorwaarden. Voor meer informatie kunt u dan ook het beste contact opnemen met de begraafplaats.

Algemeen graf: geen grafrechten

Wilt u de kosten voor de begrafenis laag houden, dan kunt u kiezen voor een algemeen graf. zelf. U betaalt dan vaak geen grafrechten, maar alleen voor de begrafenis zelf. De begraafplaats wijst een plek toe en bepaalt wie hier begraven mogen worden. Algemene graven worden doorgaans na tien of vijftien jaar geruimd. U mag in sommige gevallen een graftegel en bloemen plaatsen. Dit verschilt per begraafplaats, evenals de kosten. Wij adviseren u om dit vooraf goed uit te zoeken. Hierbij helpen wij u graag.

Begraven in natuur: geen onderhoud

Een nieuwe trend is begraven in de natuur. In ons land is er een klein aantal natuurbegraafplaatsen. Hier heeft u niet door dat u eigenlijk op een begraafplaats bent. U kunt genieten van een mooie plek tussen de bomen of heide. Voordeel is dat u het graf niet hoef te onderhouden en eeuwig grafrecht heeft. Met behulp van gps kunt u de exacte begraaflocatie gemakkelijk terugvinden.

Over de kosten voor een begrafenis

Wanneer wij in gesprek gaan met nabestaanden, durven veel mensen niet te vragen naar de kosten voor een begrafenis in Capelle aan den IJssel. Toch is het wel belangrijk om hier even stil bij te staan. De kosten van een begrafenis zijn namelijk hoger dan die van een crematie. U moet namelijk grafrechten betalen en een steen laten plaatsen.

Grafkosten in Capelle aan den IJssel

Het verschil per gemeente wat de kosten voor een graf zijn. Daarom kunt u het beste de Monuta grafkostenmeter gebruiken. Hiermee krijgt u een indicatie van de kosten in Capelle aan den IJssel en andere gemeenten.

Wij zijn er voor u

Wanneer u een begrafenis moet regelen in Capelle aan den IJssel zult u merken dat hier veel bij komt kijken. Laat ons u daarom bijstaan. Wij maken graag vrijblijvend kennis. Maakt u gerust een afspraak met uitvaartverzorger Monique Maurik. 

Een jonge moslimvader overlijdt en zijn Nederlandse vrouw blijft achter. Volgens de gebruiken vindt het afscheid plaats in de moskee. Daarna wordt hij overgebracht naar de begraafplaats. De vrouwen blijven op gepaste afstand achter, terwijl de mannen het graf vol scheppen. Maar dan zie ik de weduwe instorten. “Wil je naar ‘m toe?”, vraag ik. Samen lopen we arm in arm naar het graf. De mannen kijken op, maar gaan door. Naderhand krijg ik vele zoenen, omdat ze zo dankbaar zijn voor het feit dat ik de jonge vrouw de kans heb gegeven om afscheid te nemen.” – Monique Maurik

Je hebt mij bijna drie jaar geleden een prachtige uitvaart van Youssef gegeven. Ik ben nog steeds dankbaar dat jij op mijn pad kwam om Youssef een mooi afscheid te geven! En twee culturen bij elkaar gaf jou een nieuwe uitdaging die je heel goed begeleidde!” - Karin el Arnabi-Keijner

Waarom Monuta Monique Maurik?

  • Ongedwongen, puur en oprecht
  • Aandacht voor detail, het kan ook “anders”
  • U bepaalt, ik verzorg
  • Verdergaan na het stilstaan
  • Een luisterend oor

Werkgebied

Capelle aan den IJssel, Rotterdam Kralingse Veer