Een crematie regelen in Capelle aan den IJssel

Bij Monuta Monique Maurik kunnen wij voor een begrafenis of crematie regelen in Capelle aan den IJssel of omgeving. Wij kennen de crematoria in onze omgeving. Wilt u liever een crematie regelen in bijvoorbeeld Zeeland? Ook dat is voor ons geen probleem. Niets is ons te gek en wij willen dat u afscheid kunt nemen met een goed gevoel. Wij helpen u hier graag bij.

Crematorium Schollevaar in Capelle aan den IJssel

U vindt crematorium Schollevaar vlak bij uitvalswegen en de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel. Toch ligt het nog net in Capelle aan den IJssel. De inrichting is warm en huiselijk en de omgeving is rustig en natuurlijk. Op het terrein rondom het crematorium vindt u urnengraven, urnenmuren en speciale strooivelden.

Crematorium Laurentius in Rotterdam

Sinds 2013 beschikt begraafplaats St. Laurentius in Rotterdam ook over een crematorium. Ook is er een kapel, waar herinneringsdiensten gehouden kunnen worden en waar de asbussen tijdelijk bewaard worden. Het crematorium biedt diverse mogelijkheden voor asbestemming. Hoewel het een vrij nieuwe locatie is, is het erg mooi en heel groen.

De crematieplechtigheid

Samen met u kiezen wij een locatie voor de afscheidsdienst. Dit kan bij u in de tuin zijn, in een restaurant of in crematorium Schollevaar of St. Laurentius. In de crematoria duurt de dienst gemiddeld 45 minuten. Verwacht u veel gasten of toespraken? Dan kunnen we de aula en koffiekamer ook langer reserveren. Hierover denken we graag met u mee.

De crematie

Als nabestaande mag u meelopen met uw overleden dierbare tot aan de ovenruimte. Veel mensen vinden dit een prettig idee. Ook kan het helpen bij het verwerken van het verlies. Doorgaans vindt vrij kort na de dienst de crematie plaats.

Nog maar een paar dagen geleden de crematie van mijn vader gehad. Monique heeft ons heel goed geholpen, alles duidelijk uitgelegd en je ziet dat ze haar werk met hart en ziel doet. Wij hebben heel veel positieve reacties van mensen gekregen die de plechtigheid hebben bijgewoond. Ook is er veel aandacht besteed aan de kinderen die er bij waren. Heel warm. Ook al zitten we midden in het rouwproces en is het verdriet nog zo vers, op de uitvaart kunnen we met een goed gevoel terugkijken. Dank je wel Monique!” - Coby

Na de crematie

U mag de as van uw overleden dierbare niet direct meenemen. Na een crematie is het wettelijk verplicht om de as minimaal dertig dagen in het crematorium te laten staan. Dit noemen we ook wel de wettelijke bezinningsperiode. In die tijd moeten nabestaanden bepalen wat ze met de as gaan doen. Er is een aantal mogelijkheden:

Verstrooiing van de as

U mag zelf een locatie kiezen voor het verstrooien van de as. Op begraafplaats en crematorium St. Laurentius zijn twee strooivelden. Er is een grasveld en een intiem strooiveld in de urnentuin. Ook begraafplaats en crematorium Schollevaar in Capelle aan den IJssel heeft strooivelden. U mag de as zelf verstrooien of dit laten doen door een van de medewerkers.

Bijzetten as in een graf

U mag de as van een overledene ook laten bijzetten in een graf. Bij crematorium en begraafplaats St. Laurentius is het altijd mogelijk om één of twee urnen in of op een particulier graf te plaatsen. Dit geldt ook voor crematorium en begraafplaats Schollevaar.

Urnengraf

Op crematorium en begraafplaats St. Laurentius zijn er diverse urnengraven. U vindt ze verspreid over de begraafplaats, met name onder grote bomen. Hierin worden de asbussen van twee onbekenden bij elkaar begraven. U kunt hier een gedenktegel van 40 x 40 cm op laten plaatsen. Na tien jaar wordt het graf geruimd en de as verstrooid.

Urnenmuur of columbarium

Het is mogelijk om voor vijf jaar een nis te horen op crematorium en begraafplaats St. Laurentius. Hierin kunt u twee asbussen neerzetten. Ook zijn er vier urnenterpen. Crematorium en begraafplaats Schollevaar beschikt eveneens over een columbarium.

Urnentuin

In de urnentuin van crematorium en begraafplaats St. Laurentius liggen particuliere familie-urnengraven voor twee asbussen. Deze kunnen in het zand of in een keldertje begraven worden.

Na een paar weken ga ik altijd nog een langs bij de familie. Soms kan ik dan helpen bij het uitzoeken van een herinneringsproduct. Als er geld over is uit de verzekering, dan adviseer ik ze vaak om hiervan urn of assieraad te kopen. Bij Uitvaartwinkel.nl kan dit heel gemakkelijk en er is een ruime keuze.” – Monique Maurik

Urn of assieraad

Het is ook mogelijk om de as thuis in Capelle aan den IJssel of ergens anders te bewaren. U kunt de as ook onder eventuele kinderen verdelen. In Uitvaartwinkel.nl van Monuta ziet u welke urnen en assieraden geleverd kunnen worden. In veel gevallen ziet u niet dat het om een urn of assieraad gaat. U bepaalt zelf of u dit wilt vertellen aan anderen.

Herinneringsboom

Op sommige begraafplaatsen is het mogelijk om de as op te laten gaan in een boom. U kunt kiezen uit diverse bomen, waaronder de trompetboom, zilverlinde en dakplataan. Hoe werkt dit precies? De as wordt in de kuil van de aan te planten boom gelegd. Vervolgens komt bij de boom een naambordje te staan. Medewerkers van de begraafplaats zorgen voor het onderhoud.

Over de kosten voor een crematie

Het is lastig om een bedrag te noemen voor de kosten van een crematie. Wij adviseren u om te rekenen op een bedrag tussen de € 6.500 en € 9.000. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van uw wensen. Wij kunnen samen met u een crematie regelen in Capelle aan den IJssel, die past bij uw budget. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van prijzen:

  • Cremeren kost ongeveer € 1300
  • Voor het laten uitstrooien van de as betaalt u zo’n € 90-100
  • Er zijn vele soorten urnen, reken op € 300-500
  • Een urnenmuur huurt u voor vijf jaar en kost gemiddeld € 340
  • De kosten voor een herinneringsboom zijn ongeveer €1.250

Wat kunnen wij voor u doen?

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden voor asbestemming of de kosten van een crematie? Twijfelt u dan niet en neemt u telefonisch contact met ons op. Monique Maurik en Roos helpen u graag verder. Wanneer u dat wilt, helpen wij u graag om een crematie te regelen in Capelle aan den IJssel en omgeving.

Waarom Monuta Monique Maurik?

  • Ongedwongen, puur en oprecht
  • Aandacht voor detail, het kan ook “anders”
  • U bepaalt, ik verzorg
  • Verdergaan na het stilstaan
  • Een luisterend oor

Werkgebied

Capelle aan den IJssel, Rotterdam Kralingse Veer