Onze uitvaartverzorging in Capelle aan den IJssel

Als het gaat om uitvaartverzorging in Capelle aan den IJssel, dan doen wij van Monuta Monique Maurik het net even anders. Dit betekent niet dat u bij ons geen bescheiden uitvaart kunt krijgen. Maar wij willen laten zien dat een afscheid ook anders kan zijn. Waarom een rouwauto en niet uw eigen Volvo gebruiken? Een persoonlijk afscheid dat echt bij u past, daar doen wij ons best voor!

Rustig eerst kennismaken

Wanneer u ons inschakelt, heeft u mogelijk net een dierbare verloren. U krijgt bij ons alle ruimte om over de overledene te praten. Uw verdriet moet een plaats krijgen. Maar dat wil niet zeggen dat er niet gelachen kan worden bij een eerste gesprek. Samen nemen we de wensen van de overledene en nabestaanden door en maken we plannen voor het afscheid. Dit doen we op geheel ontspannen wijze. We zien het als onze taak om u te vertellen wat er allemaal mogelijk is als het gaat om uitvaartverzorging.

Thuis opbaren?

Een van de vragen die aan bod gaat komen, is waar uw overleden dierbare zal worden opgebaard. Dit kan heel goed thuis, maar ook op diverse locaties in Capelle aan den IJssel en omgeving. Wij vertellen u hier graag meer over.

Diverse uitvaartlocaties

In Capelle aan den IJssel en omgeving zijn diverse kerken, zoals de Dorpskerk en de Hoeksteen in Capelle aan den IJssel. U kunt de afscheidsdienst hier laten plaatsvinden. Maar waarom niet gewoon bij u thuis of in de tuin? Of wat dacht u van een bijzondere locatie? Gewoon in het sportcentrum tussen de biljarttafels kan ook. Hieronder geven we u graag een aantal andere suggesties:

 • Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken in Rotterdam
 • Tennispark ’t Hooghe Dorp in Capelle aan den IJssel
 • Restaurant Johannahoeve in Capelle aan den IJssel
 • Restaurant en brasserie ’t Zalmhuis Capelle aan den IJssel

Het mag best even anders

Wij merken dat mensen in Capelle aan den IJssel openstaan voor andere ideeën, zoals een plechtigheid in hun eigen tuin. Bij het merendeel van onze uitvaarten draait bijvoorbeeld een film mee. De familie levert foto’s en beeldmateriaal aan en samen denken we na over bijpassende muziek. Ook bijzondere kisten, livemuziek of speciaal vervoer van of naar Capelle aan den IJssel zijn mogelijk. Laat u verrassen door wat er allemaal kan!

Afspraken en draaiboek

In het gesprek geeft u aan ons uw wensen door. Wij regelen vervolgens alles rondom het afscheid en de uitvaartverzorging in Capelle aan den IJssel. Ook krijgt u een begroting van ons, zodat u inzicht krijgt in de kosten. Verder maken wij een draaiboek, waarin alle afspraken genoteerd staan. Wilt u toch iets wijzigen? Laat het ons dan weten en wij kijken wat er mogelijk is.

Fijn dat Monique de uitvaart van mijn oude moedertje heeft willen doen. Ik heb het contact als zeer prettig ervaren. Het was een bescheiden uitvaart zoals mijn moeder dat graag wilde hebben.” – Marco van Wingerden

Dagelijks contact

In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart hebben wij dagelijks contact met u. Dit kan telefonisch zijn, maar we merken dat mensen het ook fijn vinden om met ons te appen. Op die manier nemen we details door of beantwoorden we vragen. Ook kunnen we nog bij u langskomen, wanneer u dit fijn vindt. Geeft u gerust aan wat uw wensen zijn.

Nazorg: nog een bakkie doen

Na het afscheid houden we uiteraard contact. We hebben immers samen een emotionele periode meegemaakt. U kunt ons altijd bellen, appen of mailen. Na een paar weken komen we graag nog eens lang om een kop koffie te drinken. We kunnen dan even napraten over hoe u het afscheid en onze uitvaartverzorging heeft ervaren. Misschien wilt u nog wel dankkaarten opsturen of een assieraad uitzoeken. Dit kunnen we samen met u doen.

Na een uitvaart houd ik altijd nog contact met de nabestaanden. Zo was ik onlangs bij een meneer zonder kinderen. Zijn vrouw was z’n ‘allessie’. Hij vroeg of ik met hem mee wilde gaan bij het plaatsen van de steen. Normaal gesproken doe ik dat niet, maar soms staat iemand me nauw aan het hart. Samen stonden we een paar weken later aan het graf. Arm in arm.” – Monique Maurik

Over de kosten voor uitvaartverzorging

Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 9.000, al zijn de kosten voor uitvaartverzorging afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wilt u veel gasten of een uitgebreide plechtigheid, dan zullen de kosten hoger zijn. Wij kunnen voor ieder budget een uitvaart verzorgen. U kunt onder meer denken aan de volgende kosten:

 • Basiskosten: laatste verzorging, opbaren, uitvaartverzorger en rouwvervoer
 • Afscheidsdienst: catering, de plechtigheid zelf, rouwbloemen, drukwerk
 • Persoonlijke wensen: zelf gemaakte of eigen uitvaartkist, rouwadvertenties, verlenging plechtigheid, uitgebreide catering, bijzondere uitvaartlocatie.

Het is goed om te weten dat er een weekendtoeslag geldt, dus dan zijn de kosten voor uitvaartverzorging duurder. Dit geldt voor onder meer het rouwvervoer en dragers.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?

Onze uitvaartverzorger Monique Maurik vertelt u graag meer over de mogelijkheden rondom uitvaartverzorging in Capelle aan den IJssel. Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Waarom Monuta Monique Maurik?

 • Ongedwongen, puur en oprecht
 • Aandacht voor detail, het kan ook “anders”
 • U bepaalt, ik verzorg
 • Verdergaan na het stilstaan
 • Een luisterend oor

Werkgebied

Capelle aan den IJssel, Rotterdam Kralingse Veer