Crematie

0165 – 32 63 72 24/7 bereikbaar

De crematie regelen in Oudenbosch

Als het om een crematie regelen in Oudenbosch, Hoeven en Bosschenhoofd gaat, regelen ik alles. Ik kijk voor u wat er binnen de polis past, en als de overledene niet verzekerd was, wat er binnen het budget past. Ik denk met u mee over de mogelijkheden bij het regelen van een crematie in de regio Oudenbosch en de kosten van een crematie. Ik ga altijd met u mee naar het crematorium, zodat ik u kan bijstaan. Wilt u gebruikmaken van een crematorium ergens anders in het land, dan is dat geen probleem.

De afscheidsdienst

Voor de crematie in de omgeving van Oudenbosch regel ik een locatie waar de afscheidsdienst plaatsvindt. Dit hoeft niet per se in het crematorium te zijn. U kunt ook thuis afscheid nemen, in ons uitvaartcentrum, in een kerk of op een hele andere locatie in Oudenbosch en omgeving. Wanneer er veel belangstellenden komen of wanneer er veel sprekers zijn, kan het verstandig zijn om meer tijd te reserveren. Uw uitvaartverzorger overlegt dit tijdens het regelen van de crematie in de omgeving van Oudenbosch graag met u.

Na de crematie

In principe vindt de crematie vrijwel direct na de dienst plaats. Na het cremeren is het crematorium volgens de wet verplicht om de as minimaal een maand te bewaren. Dit wordt ook wel de wettelijke bezinningsperiode genoemd. Als nabestaande kunt u in de tussentijd bepalen wat u met de as wilt gaan doen. In de regio Oudenbosch heeft u diverse na het regelen van de crematie de mogelijkheden:

As verstrooien

Wilt u de as van uw overleden dierbare verstrooien, dan heeft u rondom Oudenbosch een aantal mogelijkheden als het gaat om strooivelden en dergelijke. Bij zowel crematorium Zegestede en Zoomstede als Zuylen is er een strooiveld ter beschikking voor het uitstrooien van de as. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om de as bij te zetten in een urnengraf, een urnentuin of in een columbaria (urnenmuur met nissen). Ik vertel u graag wat de mogelijkheden zijn.

Urn of assieraad

Nadat de kosten van de crematie betaald zijn, heeft u misschien vanuit de polis wat geld over. Een mooie besteding van het geld is dan een urn of een assieraad. Met een urn bewaart u de as thuis of op een door u gekozen plek. Hierdoor is uw overleden dierbare toch tastbaar dichtbij. In de online winkel van Monuta, Uitvaartwinkel.nl, vindt u diverse opties voor urnen en assieraden in verschillende prijsklassen. Met een assieraad heeft u uw dierbare altijd bij u. Eventueel kunnen meerdere nabestaanden in een urn of assieraad een beetje as bewaren van de overledene.

“Ellen Kok heeft het precies zo gedaan zoals het naar mijn mening altijd zou moeten gaan. De zakelijke kant met bijv. meedenken, ervoor zorgen dat alles op tijd gebeurde, we konden haar altijd bereiken en na drie weken heeft ze nog contact met mij opgenomen om te vragen hoe het ging. Ik zou Ellen aan iedereen aanbevelen.” - Tomáš Nývlt

Over de kosten voor een crematie

De kosten van een crematie liggen gemiddeld tussen de €4.000 en €9.000. Dit is afhankelijk van uw wensen. Ik help u om een crematie te regelen in Oudenbosch, die past bij uw budget voor de kosten van de uitvaart. Een mogelijkheid om de kosten van een crematie binnen het budget te houden, is door bijvoorbeeld een andere locatie te huren voor de afscheidsdienst dan het crematorium.  Ik geef u binnen 24 uur een overzichtelijke kostenbegroting.

Wat kan Monuta Ellen Kok voor u doen?

Ik denk graag met u mee over de diverse opties voor asbestemming of de kosten van een crematie. Bel voor meer informatie of vrijblijvend advies naar mij via telefoonnummer 0165 - 32 63 72.

Waarom Monuta Ellen Kok?

  • Uw wensen staan centraal
  • Bekend met plaatselijke mogelijkheden en lokale gebruiken
  • Warme en knusse uitstraling uitvaartcentrum
  • Lokaal betrokken en ervaren uitvaartverzorger
  • Voor iedereen: met en zonder verzekering

Werkgebied

Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd, Zegge, Oud Gastel, Stampersgat en Kruisland.