Kinderen betrekken

0165 – 32 63 72 24/7 bereikbaar

Volwassen willen kinderen het liefst afschermen voor de dood, voor verlies en verdriet. Maar is dat goed? Kinderen gaan hier juist vaak verrassend goed en op geheel eigen manier mee om. We kunnen dit juist aangrijpen om kinderen te leren dat de dood net zo goed bij het leven hoort als een geboorte.

Je kunt niet voorkomen dat kinderen verdriet hebben. Belangrijk is wel om hun gevoelens van verdriet, boosheid, teleurstelling of angst te erkennen. Om ze uit te leggen dat het normaal is dat ze iemand missen en dat ze deze gevoelens hebben.

Ik vind het belangrijk om kinderen mee te nemen in alle gebeurtenissen in deze periode. De voorbereidingen, de dag van de uitvaart en erna. Kinderen kunnen bij veel zaken worden betrokken en een actieve rol spelen. Een rol die past bij hun leeftijd en bij wat ze zelf willen en aankunnen. Tijdens de voorbereiding kunnen kinderen hun steentje bijdragen door een tekening of kunstwerkje te maken, het beschilderen van de kist of het maken van een bloemstuk. Tijdens de dienst zijn het aansteken van kaarsen of het dragen van de kist mogelijkheden om kinderen te betrekken bij het afscheid. Of misschien wil het kind wel graag iets vertellen of zingen? Een kind mag zelf beslissen wat het doet, want dit helpt om het verdriet en het gemis een plek te geven.

Waarom Monuta Ellen Kok?

  • Uw wensen staan centraal
  • Bekend met plaatselijke mogelijkheden en lokale gebruiken
  • Warme en knusse uitstraling uitvaartcentrum
  • Lokaal betrokken en ervaren uitvaartverzorger
  • Voor iedereen: met en zonder verzekering

Werkgebied

Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd, Zegge, Oud Gastel, Stampersgat en Kruisland.